X
 
 

Тръмп пак заплаши да наложи мита на автомобилите от ЕС

785 0
Тръмп пак заплаши да наложи мита на автомобилите от ЕС
Снимка: Getty Images/Guliver
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отново заплаши Европейския съюз на тема "търговска политика" - с познат похват, а именно бъдещо увеличение на мита, предаде Агенция "Фокус", позовавайки се на AFP.

"С Европейския съюз е по-трудно да се справим отколкото с който и да е друг. Те се възползват от нашата страна от много години“, заяви Тръмп в кулоарите на Световния икономически форум в Давос.

САЩ и Китай подписаха първата фаза на търговската сделка

Президентът на САЩ Доналд Тръмп и вицепремиерът на Държавния съвет на КНР Лиу Хе подписаха първата фаза на споразумението за решаване н...

"В крайна сметка ще е много лесно, защото ако не стигнем до сделка, ще трябва да въведем 25% мита върху техните автомобили", добави той.

По-рано министърът на финансите на САЩ Стивън Мнучин също заяви, че страната му е готова да наложи мита върху европейските автомобили, ако ЕС не премахне допълнителните данъци върху американските дигитални компании.

"Ако хората искат избирателно да налагат данъци върху нашите дигитални компании, ние ще обмислим налагането на мита избирателно върху автомобилните компании", каза той в Давос, визирайки Франция. Какъв данък срещу най-големите технологични компании в САЩ беше приет във Франция - припомнете си в този материал!

Actualno.com

Етикети: