Възможността Тръмп да бъде арестуван засилва симпатиите към него, предупреди губернатор

2263
Възможността Тръмп да бъде арестуван засилва симпатиите към него, предупреди губернатор
Снимка: Getty images

Възможността Доналд Тръмп да бъде обвинен в прикриване на средствата, с които е платил на порнозвезда за мълчанието ѝ по време на предизборната му кампания през 2016 г., предизвиква симпатии към бившия президент на Републиканската партия. Това заяви губернаторът на Ню Хемпшър Крис Сунуну, цитиран от Ройтерс и БТА.

Тръмп, чиито поддръжници щурмуваха Капитолия на САЩ на 6 януари 2021 г., за да се опитат да отменят поражението му на президентските избори през 2020 г., заяви в публикация в социалните мрежи в събота, че очаква да бъде арестуван във вторник. Той се позова на изтичане на информация от районната прокуратура в Манхатън и призова хората да протестират.

Поредна проверка за Тръмп: Не е декларирал подаръци от чуждестранни лидери за над 250 000 долара

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп е пропуснал да съобщи на компетентните органи за над 100 подаръка, получени от него по времето, к...

В поста си той не обсъжда възможните обвинения, отбелязва Ройтерс. "Това създава много симпатии към бившия президент", заяви Сунуну в предаване на Си Ен Ен. Той добави, че е разговарял днес с хора, които не са "големи привърженици на Тръмп, но всички те казаха, че според тях той е бил нападнат".

Тръмп се стреми да получи кандидатпрезидентската номинация на Републиканската партия за президентските избори през 2024 г. Сунуну също обмисля да се кандидатира. Говорител на Тръмп заяви, че бившият президент не е бил уведомен за никакъв арест и Тръмп не е предоставил доказателства за изтичане на информация от районната прокуратура в Манхатън. Тръмп вече заяви, че ще продължи да води кампания, дори и да бъде обвинен.

Говорител на окръжния прокурор на Манхатън Алвин Браг, чиято служба разследва плащането на 130 000 долара на порноактрисата Сторми Даниълс, извършено от бившия личен адвокат на Тръмп Майкъл Коен, отказа коментар.

Изявлението на Тръмп, че очаква да бъде арестуван във вторник, се основава на съобщения в медиите, че службата на Браг ще се срещне с правоохранителните органи, за да се подготви за евентуално повдигане на обвинение, според анонимен източник на Ройтерс.

Тръмп призова за протест, щели да го арестуват на 21 март

Ексамериканският президент Доналд Тръмп заяви, че ще бъде задържан на 21 март по "стари и напълно развенчани" обвинения. Той стори това...

Правни експерти твърдят, че ако му бъде повдигнато обвинение, преди началото на евентуален съдебен процес срещу бившия президент на САЩ ще измине повече от година, като е възможно то да съвпадне с последните месеци на президентската кампания през 2024 г., на която Тръмп ще се стреми да спечели нов президентски мандат.

Запитана дали се опасява от потенциално насилие, след като Тръмп призова поддръжниците си да протестират, сенатор Елизабет Уорън заяви пред Ей Би Си, че "това е поредният случай, в който Доналд Тръмп защитава интереса на Доналд Тръмп". Тя добави, че няма причини за протестите, за които призовава експрезидента: "Никой не е над закона".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Илон Мъск иронизира ударите на Израел по Иран

САЩ наложиха вето на искането на Палестина да се присъедини към ООН

Семейство Кенеди подкрепи Байдън

ФБР: Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ

САЩ са против пълноправно членство на Палестинската автономия в ООН

Аржентина обяви, че иска да се присъедини към НАТО като глобален партньор

Който гласува помощ за Киев, да стане част от украинската армия: Идея на крайнодясна конгресменка

Сенатът на САЩ отхвърли републиканските искове за импийчмънт на вътрешния министър

Microsoft засече руски опити за влияние на предстоящите избори в САЩ

Пример за учебник по политическо лицемерие: Протежето на Тръмп в Конгреса се сети за Украйна (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com