Даниела Стойкова готви самостоятелна изложба на 14 юли

8814
Даниела Стойкова готви самостоятелна изложба на 14 юли
Снимка: Даниела Стойкова

Даниела Стойкова е български художник, родена в град Нова Загора през 1990г.

Артистичният език на Даниела Стойкова се характеризира с живи цветове и силно въздействие. Той обрисува една реалност, в която градът и природата, вътрешният и външен свят се преплитат в хармония.Грациозните силуети, почти като огледало на душата на всеки един от нас, обитават магическото пространсвто на платната на Даниела Стойкова. Главен елемент в това артистично пътуване е червеният цвят, който пробужда емоциите и ни кара да чувстваме, провокирайки силни и контрастни усещания, каквито са страстта и болката.

Даниела Стойкова се занимава с изкуство от дете, задълбочавайки познанията си в областта на рисуването като студентка в „АМТИИ“ Пловдив. През 2017-2018г. участва в многобройни изложби в Италия, сред които получава наградите:

Първа награда от конкурса Food Art – Bellinzago, и наградата “Sigillo” за значителни постижения в областта на живописта към галерия „La riseria” в Новара, Италия.

През януари 2018 г. Alson Gallery-Милано, представя нейната самостоятелна изложба на тема “The Red Journey”, която се радва на много успехи и интерес.

През март 2018 г. участва в престижната изложба на Дамарс „La donna nel arte” , в музея на изкуството и културата, Милано, представена от световно известния критик в областта на изкусвтвото – Виторио Сгарби. Даниела е член на дружеството „Арте ад Арона”,

Участва в изложби в градовете:Арона, Стреза, Милано, Оледжо, Оледжо Кастельо. Излага картините си още в Новара, Белиндзаго и Торино.

Пътуването в изкуството на Стойкова символизира пътя на силната жена и на човешката душа като цяло, която преминава през трудностите, през дъжд, сняг, мрак, студ и вятър, но винаги продължава напред винаги устремена към светлината и никога не се отказва.

Върви стремглаво през всякакви ситуации и е обърнала гръб на миналото. Понякога в живота и се появява спътник, понякога изчезва, но тя продължава своя път. Понякога любовта и романтиката озаряват нейния свят а друг път всичко потъва в меланхолия и тъга.

Въоръжена е само с червеното чадърче, което представлява щит от мечти, воля и надежди. Само то предпазва нейната ранима и нежна, но силна душа.

"Рисуването винаги е било моя страст от дете. Участвах в многобройни детски изложби и инициативи. През последната година от гимназиалното ми обучение посещавах курсове по рисуване към НХА. След това бях приета в Пловдивската академия АМТИИ. Работя в сферата на маслената живопис и експериментирам с различни техники и похвати. Към момента творя в областта на абстрактната и фигуративна пейзажна живопис.

Любими мои теми са : Морето, големия град, планината, природата като цяло, дъжда, снега. Светлината и водата са важен елемент в моето изкусво. Изследвам начина, по който светлината се отразява по водната повърхност и мокрите улици, разпръсква и преплита цветовете създавайки една неописуема красота, която ме кара да мечтая. Картините ми отразяват моя вътрешен свят и чувствителност. За мен рисуването не е средство, а необходимост. То ме освобождава от емоциите и ме прави свободна.

Целта ми е да вдъхновявам хората и да допринасям за превръщането на света в едно по-красиво място. Моите пейзажи разкриват романтичната и мечтателна страна на живота, те са блян, фантазия, емоция."

Колекция – The Red Journey

Пресъздава пътя на жената (човека като цяло) която се бори с живота, преминава през дъжд,сняг, мрак, студ и вятър, но винаги продължава напред към светлината, никога не се отказва. Върви стремглаво през всякакви ситуации и е обърнала гръб на миналото. Понякога в живота и се появява спътник, понякога изчезва, но тя продължава своя път. Понякога любовта и романтиката озаряват нейния свят а друг път всичко потъва в меланхолия и тъга.

Въоръжена е само с червеното чадърче, което представлява щит от мечти, воля и надежди. Само то предпазва нейната ранима и нежна, но силна душа.

MY WAY

Колекцията отново е обединена от червеното чадърче, като свързващ елемент.“ My Way„ разказва една история за живота на художничката през изминалата една година от нейния живот в Италия. Една история разказана, не чрез думи, а с емоция.

Всяка картина отразява 1 месец от последната година, през който определени събития и чувства са дали своето отражение . Колекцията е богата на разнообразни настроения, както романтични така и доста драматични елементи. По-голямата част от картините са запазени като изнената, и ще бъдат видяни за пръв път на самата изложба.

Колекцията “MY Way” e емоциолано насителна и пленителна. Изтински спектакъл за ценителите на модерното изкуство и абстрактният стил.

Изложби, в които участвах:

1. Усмихни се на жена, Италия, Оледжо 09.07. 2017

2. Изложба на открито в Стреза, Италия 30 .07 2017

3. Странното платно, Оледжо, Италия 10.09.2017

4. 4 сезона Оледжо Кастело,Италия, 08.2017

5. Food Art , Белиндзаго, Италия, 17- 24.09.2017

6. Опус, Новара, Италия, 11.13 2017

7. Яйцето във всичките му сосове, Торино, Италия 30.09.2017

8. Фисинаж , Новара, Италия 04-12 .11.2017

9. Хелуин, Арона, Италия 21-29.10.2017

10.  Коледна, „Дядо Коледа се връща с влака“ 7-10.12.2017

11. Самостоятелна изложба – The Red Journey, Alson Gallery, Милано, Италия 23 .02- 10.03 2018

Галерия „Kъщата на София“ представя самостоятелна изложба на Даниела Стойкова - „ Настроения“

Каним ви на едно вълнуващо пътуване из творчеството на Даниела Стойкова. „Къщата на София“ се намира в София, в квартала н...

12. Изложба в музея на изкуството и културата Милано, Италия 6-10.03 2018

13. Изложба в Кредикооп, Милано, Италия 5-20 .03, 2018

14. Витрини за Великден , Арона, Италия 23.03- 10.04 2018

15. Изложба „Настроения“, културен център -Къщата на София, 22Юни-1 Юли, 2018.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АРТ:

Министър Найден Тодоров откри българския павилион на Венецианското биенале

В Пловдив откриват изложба, посветена на опазването на околната среда

22 светлинни творби преобразяват фасади, паркове и площади на Фестивала на светлините LUNAR

Продадоха Драсканицата на Микеланджело за убийствена сума

Новата изложба на Нина и Иво Петрови: Моменти и усещания, за които мечтаем (СНИМКИ)

Изложба „Живописта на Художествената академия в Щип“ в КИЦ на Северна Македония в София

Галерия "Леседра" отбелязва 33 години със специална изложба (СНИМКИ)

Дан Фоглър става част от фантастичния свят на Aniventure Comic Con 2024

Почина известна художничка, борила се за правата на жените и чернокожите

Откриват българския павилион на 60-ото издание на Венецианското биенале

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com