X
 
 

5 години след катастрофата на полет MH17: Руските кукловоди остават безнаказани

4917 142
5 години след катастрофата на полет MH17: Руските кукловоди остават безнаказани
Снимка: Getty Images/Guliver
Преди пет години беше свален Боинг - загинаха 298 души. Днес има списък със заподозрени офицери, но руските кукловоди остават безнаказани. Това пише германското издание Frankfurter Rundschau.

По данни на международната следствена група JIT, смъртоносната ракета, свалила малайзийския пътнически самолет на 17 юли 2014 година е била изстреляна от Русия. Москва отрича това всячески, като обвинява за случилото се украински военни самолети, а после и украинска ракета "Бук."

Скоро ще има нова информация за сваления над Украйна полет MH17

Съвместният екип за разследване на причините за катастрофата на малайзийския Boeing, изпълняващ полет MH17, свален над Украйна, ще пред...

Независимо от това Холандия възнамерява да започне съдебен процес, а първото заседание е насрочено за март 2020 година. До момента от прокуратурата са назовани имената на четирима заподозрени - трима руснаци и един украинец, които през 2014 година са воювали, като командири на бойците в Донбад. Най-известният от тях е Игор Стрелков. Това е същият Гиркин, бивш сътрудник на руските специални служби. 

Освен него се споменава и името на Сергей Дубински, сътрудник на руската военна специална служба, ръководител на службата по сигурност на бойците. По информация на JIT той е координирал транспортирането на ракетата "Бук" в Снежное.

Двамата други заподозрени са руският заместник на Дубински Олег Пулатов и украинският му подчинен, Леонид Харченко, които са съпровождали транспортирането на системата "Бук".

Но нито един от тези четирима, вероятно не е дал заповед за прилагането на системата "Бук" на бойното поле. Този, който е запознат с руската система на даване на заповеди знае, че подобно разпореждане е дадено от по-висока инстанция, коментира военният експерт от Киев Алексей Мелник. 

Роднини на загинали в полет МН17 над Украйна искат 330 млн. долара от Путин

Роднини на загинали в полет МН17 над Украйна през 2014 година искат 330 млн. долара компенсация от руския президент Владимир Путин. Тов...

Сред доказателствените материали на JIT има запис от телефонен разговор на друг ръководител на бойците със съветника на руския президент Владислав Сурков, който казва, че "най-старшите другари... са обещали да окажат помощ в най-скоро време."

Много наблюдатели предполагат, че самото решение да се свали самолета е взето от командира на бригадата, обслужваща системата "Бук." Най-вече заради това, че той не е имал станция за установяване на цел, с чиято помощ е могло да се идентифицира Боингът, като граждански самолет. 

"Старшите другари" се отказали да доставят този допълнителен компонент заради спазване на правилата на секретност. Все пак "Бук" се използва в кървавата псевдовойна, чието водене Русия отрича", казва руската журналистка Юлия Латинина. 

Но Мелник се опасява, че разследването на JIT все повече е възпрепятствано от политиката. Опитът да се състави йерархия на отговорните бойци начело със Стрелков, създава впечатление, че трябва да се отмести вниманието от Путин. Очевидно Холандия и Западът се отричат от собствените си правови принципи от страх пред руския гняв или заради икономически интереси. 

Русия се опитала да открадне файлове от разследването на сваления Боинг над Донбас

Русия се опитала да открадне файлове от разследването на сваления Боинг над Донбас. Това съобщи министърът на отбраната на Холандия Анк...

Превод: Actualno.com

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 1 от 5. Гласували общо: 3 потребители
 • Анонимен 92 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  за кремльовските корени на тероризма. - http ://defence-line.org/2016/07/rossijskij-terror-protokol-vskrytiya-chast-3/
 • Анонимен 92.1 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Помним, помним, шофьорът на таксито, закарал двамата терористи до бургаското летище каза, че те са си говорели на руски! Няма теракт без намесата на Масква!
  : 1 !
 • Анонимен 91 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Андропов е не само създател на ислямския тероризъм, от който произлизат и днешните джихадисти, както твърди в своята книга – “Червени хоризонти” , бившият румънски разузнавач – Йон Михай Пачепа. Друг негов “колега” от соцлагера – чехословашкият генерал Ян Шейна твърди ,че Хрушчов е също създателят на международният трафик на наркотици – КОКСинтернЪт, в книгата – “Червен кокаин”. Путлер също е член виж още ›› на коксинтернЪт още от Лениниград, и последната пратка от половин тон кокаин до казва , че КГБ и лично Путлер е альфа-сабаката в този КОКСинтерн! Допълнение за кокаиновите посоли на унилата лошадь: http ://www .kasparov.ru/material.php?id=5A9EB8555FA74
 • Анонимен 90 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  История на световния тероризъм организиран от Кремъл! Световния тероризъм е организиран и финансиран от Русия! Там все още имала училища за терористи! Не се чудете, че терористите и на бургаското летище, и парижките терористи говорели отличен руски! - http ://www .urantia-s.com/library/suvorov/oblom - Някъде около началото на трета страница може да се прочете следното: “Начиная с 1956 года Совет с виж още ›› кий Союзе резко усилил идеологическую, кадровую, военную и финансовую поддержку так называемых национально-освободительных движений во всем мире. В СССР были созданы тайные центры подготовки как рядовых террористов, так и организаторов партизанской войны. Подготовка кадров шла как по линии КГБ, так и по линии ГРУ. Одним из таких центров было Одесское высшее общевойсковое командное училище, которое находилось под плотным контролем ГРУ. В этом училище был развернут так называемый «партизанский факультет», в котором готовили бойцов из стран Азии, Африки и Латинской Америки. В 1965 году факультет разросся до таких размеров, что училище пришлось разделить на Одесское и Киевское. В Одессе остались учиться темнокожие борцы за свободу, а советских курсантов отправили в Киев. Начиная с середины 1950-х годов партизанские войны и сопутствующие им атаки террористов во всем мире набирали размах, а вскоре и вышли из-под контроля советских товарищей. Но чем дальше наши вожди протягивали свои загребущие руки, тем хуже становилось положение в Советском Союзе и подвластных ему странах. В любой момент могло полыхнуть.” П.П. Може би пък нещо може да му “просветне” за евразийскосоЧиализЪмаТ в ссср и RAZIя?!?!?
 • Анонимен 89 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Световния тероризъм е с един адрес - Кремъл! В Брюксел са арестувани 16 руснаци по подозрение за участие в атентатите. - http ://elise.com.ua/?p=183474#hcq=w1wNfGp
 • Анонимен 88 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Световния мир може да бъде гарантиран само с премахването на Русия. Тероризмът е индустрия, финансирана от Москва. Всички злини на планетата произлизат от Русия - КГБ и Андропов създадоха основите на ислямския тероризъм - http ://www .faktor.bg/na-vseki-kilometar/36345-general-priznava-kgb-i-andropov-sazdadoha-osnovite-na-islyamskiya-terorizam.html
 • Анонимен 87 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Местото на Путлер е в килията на Милошевич в Хага, където и неминуемо ще попадне!
 • Анонимен 86 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Лайнарко 2, щом те сърби гъзът - бягай в ПЕДОРСТАН! Руските тролове, или както ви наричат в КГБ/ФСВ ГОВНОЕДИ, сте с анално мислене, защото руския хуй никога не е излизал от гъзът ви – вие са се родили педераси!
 • Анонимен 85 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  TERRORUSSIAN - много точно определение за фашизираното кремълско джудже
 • Анонимен 85.1 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  ПИДОРАШЪН също става
  : 1 !
 • Анонимен 84 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  TERRORUSSIAN - много точно определение за фашизираното кремълско джудже
 • Анонимен 83 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  TERRORUSSIAN - много точно определение за фашизираното кремълско джудже
Нагоре
Последно в Актуално