Американски журналист: Тръмп беше предаден от Сешънс

2629
Американски журналист: Тръмп беше предаден от Сешънс
Снимка: Getty Images/Guliver

Главният прокурор и правосъден министър Джеф Сешънс причини още повече щети на президентството на Тръмп и на нацията, отколкото всеки държавен служител в съвременната история. Той очевидно заслужаваше да бъде уволнен отдавна. Това мнение изрази изрази американският жирналисти Грег Джарет, който е отявлен критик на Сешънс. Вече бившият главен прокурор подаде оставката си в сряда (7 ноември), като тя бешее поискана от президента на САЩ Тръмп.

Грегъри Джарет е американски журналист и адвокат, който работи за Fox News (една от малкото големи медии в САЩ, с които Тръмп не воюва) от 2002 година. Преди това се изявява в NBC и ABC, както и за Court TV и MSNBC. Джарет е известен с критиките си към разследването на намесата на Русия в изборите през 2016 г. През 2018 г. той публикува The Russia Hoax, където твърди, че "дълбоката държава" се е опитала да подкопае председателството на Доналд Тръмп и да защити Хилъри Клинтън като кандидат за президент през 2016 година.

Във Вашингтон протестираха срещу оставката на главния прокурор

Няколкостотин американци протестираха пред Белия дом заради оставката на министъра на правосъдието и главен прокурор на Съединените аме...

Ето и какъв е коментарът на Джарет за случилото се със Сешънс:

"Както писах вече миналия месец, действията на Сешънс или липсата на такива бяха породени от некомпетентност. Той рядко демонстрира лидерски умения, каквито се изискват за служител на това ниво.

Както президентът Тръмп съвсем точно отбеляза в едно скорошно интервю: "Липсва главен прокурор". Ето защо, макар и със закъснение, Тръмп показа вратата на Сешънс. САЩ и президентът на страната заслужават да имат функциониращо министерство на правосъдието и компетентен главен прокурор.

Има много примери за неефективността и некомпетентността на Сешънс.

Той пренебрегна исканията на членовете на Конгреса да възобновят разследването срещу Хилъри Клинтън. Никога не е започвал разследване на ролята на Клинтън в плащането за информация от Русия, която впоследствие е била подадена на ФБР, с единствената цел да навреди на кандидата за президент Доналд Тръмп.

Правосъдният министър на САЩ Джеф Сешънс подаде оставка по искане на Тръмп

Американският президент Доналд Тръмп поиска и получи оставката на министъра на правосъдието и главен прокурор Джеф Сешънс, предаде AFP....

Когато се появиха твърдения и доказателства, че високопоставени служители на ФБР са злоупотребили със своите правомощия да започнат разследване на "тайното споразумение" между Тръмп и Русия, без вероятна причина или фактологична основа - както се изисква от ФБР, Сешънс не предприеме решителни действия срещу тези служители, които са нарушили закона безнаказано.

Сешънс трябваше да разпореди проверка на поведението на уволнения директор на ФБР Джеймс Коми - заедно с това на служителите на ФБР и правосъдието Питър Щрок, Лиза Страни, Брус Ор и други. Редно беше да проверят дали техните много съмнителни действия срещу скандала с имейлите на Клинтън и други въпроси не достигат нивото на престъпното поведение.

Когато се разбра (бел. ред. - всъщност това беше обявено от републиканците и по-точно от Дейвид Нунес, председател на комисията по разузнаване на Камарата на представителите и считан за приближен на Тръмп), че служители от ФБР и Министерството на правосъдието са скрили жизненоважна информация и, че са заблудили съдиите от Съда за наблюдение на чуждестранните разузнавателни служби, за да получат заповед за подслушване на сътрудник на кампанията "Тръмп" (Картър Пейдж), Сешънс не направи абсолютно нищо по въпроса. Вместо това той възпрепятства законните призовки, издадени от Конгреса, укри доказателства за предполагаеми нарушения.

Сешънс допусна множество грешки, които доведоха до назначаването на специален съветник - Робърт Мълър, за разследване на неоснователни и абсурдни обвинения, че кампанията "Тръмп" и Русия са работили заедно, за да бъде избран Тръмп за президент. Той никога не се е посъветвал с президента Тръмп за действията си, предал е доверието му. Назначаването на Мълър беше незаконно и никога не трябваше да се случва.

Заподозряното престъпление трябва да бъде идентифицирано в заповедта за назначаване на специален защитник. И все пак, нито едно престъпление не е било обявено. В нарушение на закона, назначението на Мълър се превърна в разследване в търсене на престъпление, за да оправдае съществуването му.

Сешънс към Тръмп: Правосъдието не се влияе от политически съображения

Министърът на правосъдието и главен прокурор на САЩ Джеф Сешънс, в рядко изявление в четвъртък, заяви че министерството му „няма ...

Вината за тази скъпа бъркотия, която разсейва цялата ни нация и отнема времето на служителите на администрацията на "Тръмп" от работата им от името на американския народ, стои на плещите именно на Сешънс".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ:

Израел удря Иран с ядрено оръжие: Генерал от кръга на Тръмп се тревожи

Анализ: Военните пилоти на САЩ - колко струват?

Битката за Часов Яр: Препятствията пред руснаците (КАРТИ)

Разширяването на Европейския съюз: Недостатъци и предимства

"Има ли изход?": Европа се бои да не затъне в украинското кърваво тресавище

"Три години на фронта не са достатъчни": Новият украински закон за мобилизацията

Мрачна прогноза за войната: Ключово предимство на Русия над Украйна се засилва

Мнение: Иран направи огромна грешка и се провали, но Израел не трябва да отвръща със сила

F-16 в Украйна: Какво ще направи и какво няма да направи срещу Русия

Нов руски дрон променя правилата на играта на фронта в Украйна (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Анализи и коментари