X
 
 

ЕС е заплашен от по-голяма мигрантска вълна от 2015 година

2056 2
photo of ЕС е заплашен от по-голяма мигрантска вълна от 2015 година
Снимка: Getty Images/Guliver
Растящият брой на мигрантите по гръцките острови сочи, че може да има нов прилив на мигранти към Европа, дори по-голям от този през 2015 година. Това каза германският министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер, цитиран от ДПА.

Министърът отправи предупреждението след пътувания до Турция и Гърция във връзка с напрежението за миграцията, след като миналия месец Атина предупреди за растящ брой пристигащи мигранти от Турция.

Няма опасност за България от мигрантската вълна при гръцката граница, увери Каракачанов

"Няма непосредствена опасност от мигрантска вълна за страната ни. При нужда армията има готовност да изпрати до 3 000 военнослужещи на ...

Зеехофер призова към по-голяма солидарност от европейските партньори. Трябва повече да помогнем на европейските си партньори за контрол над външните граници на ЕС. Оставихме ги сами твърде дълго, посочва той за неделното издание на в. "Билд".

"Ако не го направим, ще наблюдаваме бежанска вълна като през 2015 година", допълни министърът.

Той се зарече да работи с новия председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, за да направи всичко възможно да се предотврати повторение на случилото се.

През 2015 г. и 2016 г. Германия прие над 1 милион бежанци. Оттогава броят на пристигащите годишно намалява.

Германия иска да удължи срока за контрол на границите си

Германският министър на вътрешните работи Томас де Мезиер заяви, че е за удължаване с още 6 месеца на контрола по границите на страната...

ЕС сключи споразумение с Анкара, която се съгласи да попречи на мигрантите да продължават към блока, а Брюксел обеща 6 милиард евро за подкрепа на бежанците в Турция.

458 кандидати за убежище от уязвими групи пристигнаха тази сутрин в пристанището Пирея, откъдето ще бъдат откарани в център за настаняване във Вайохори в област Централна Македония, съобщи гръцката телевизия Скай.

Вчера "Катимерини" съобщи, че във Вайохори ще бъдат прехвърлени кандидати за убежище от пренаселения лагер Мория на остров Лесбос.

През вчерашния ден в Гърция са пристигнали поне 284 бежанци и мигранти.

Лондон: Имигрантската вълна застрашава Белгия и Нидерландия

Освен във френския град Кале проблемът с нелегалната имиграция може за де разпространи и в други европейски пристанищни градове, предуп...

Според агенцията на ООН за бежанците през първите девет месеца на тази година от Турция на гръцките острови са се прехвърлили повече мигранти, отколкото през цялата 2018 година.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Октомври 1 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
    Има два пътя. Един е на война с Враждебните мигранти или да ги пускаме транзитно и бързо за Запада. В крайна сметка какво ни интересува Запада. Да се сдухва , за тях не си мърдам и пръста. Те г*довете ще полазат и България. Ще трябва нещо да се прави. Фолкцваген ви научи на евротолерантност предполагам, ако НЕ то вие сте Съучастници на Враговете на Народа и Държавата
  • Македонецъ 1.1 Македонецъ преди 1 месец Профил на трол?
    Ууу, нюнююю - на мама сладкото октомврийче! Айнцу, цвайнцу - ФолкЦваген!!!
    : 0 !