Футболните страсти през уикенда, от Ейбар през Буенос Айрес до триумф на Враца

838
Футболните страсти през уикенда, от Ейбар през Буенос Айрес до триумф на Враца
Снимка: Getty Images/Gulliver

Много изненадващи и страстни моменти предложи футболният уикенд за привържениците на великата игра. Кризата в грандове като Реал Мадрид и Манчестър (Юнайтед) продължи, а на родна почва конфузна загуба допусна столичният гранд "Левски".

Испания

Първата сензация дойде от Ейбар, където едноименният клуб буквално разнебити Реал Мадрид и го унижи с 3:0. Липсата на Зинедин Зидан и Кристиано Роналдо се усеща много осезаемо в "белия балет", който се намира на непривичната за клуба шеста позиция.  Въпреки това, тимът още не е изгубил шанс дори за титлата, защото се намира само на 6 точки от върха, но представянето на отбора от началото на сезона е доста слабо. В дербито на върха Атлетико Мадрид беше много близо до победа над Барселона, но в края на срещата пренебрегваният напоследък Усман Дембеле донесе ценна точка за каталунците. Все пак, от този равен резултат  се възползва отборът на Севиля, който излезе начело в Ла Лига, след минимален успех с 1:0 над Валядолид. Така с актив от 26 точки андалусийците изпревариха Барселона с един пункт. на трето място остана Атлетико (Мадрид) с 24 точки. 

Англия

Продължават проблемите за Манчестър (Юнайтед) под ръководството на Жозе Моуриньо. "Червените дяволи" допуснаха нулево равенство в домакинството срещу Кристъл Палас, като в някои епизоди от двубоя дори бяха надигравани от съперника си. Лидерите Манчестър Сити и Ливърпул не спират да впечатляват с представянето си. "Гражданите' останаха начело в лигата, след като буквално прегазиха Уест Хям с 4 безответни гола насред Лондон. Ливърпул остана само на две точки зад небесносините, като мърсисайдци записаха впечатляващ успех с 3 гола, над стабилния през този сезон отбор на Уотфорд. В дербито на кръга Тотнъм записа паметна победа при домакинството си на Челси с 3-1. Арсенал също записа ценен успен при гостуването на Борнемут с 2-1.

България

В родната Първа лига изненадата дойде оттам, откъдето най-малко се очакваше. "Левски" допусна сензационно поражение от Ботев Враца у дома. Головете за врачани отбелязаха бившите кадри на "сините" Валери Божинов и Валери Домовчийски, което порода множество шеги в социалните мрежи. Доста по-убедителен в представянето си, беше другият столичен гранд ЦСКА, който записа победа в Русе над местния Дунав с 2-0. Лидерът в класирането Лудогорец също не допусна грешна стъпка, след минимална победа с 1-0 при гостуването си на Локомотив (Пловдив). Двубоят ще се запомни и със съдийските грешки, като "смърфовете" претендираха за две неотсъдени дузпи. Четвъртият Берое пък постигна разгромна победа с 6-0 над градския съперник Верея, като с хеттрик се отличи Борислав Цонев, а още два гола добави ветеранът Мартин Камбуров. 

Германия

Обзор на мачовете през уикенда, грешни стъпки на Барселона и Реал

Футболният уикенд предложи много емоции за феновете на играта по света и у нас. В българското първенство дойде ред на най-старото стол...

Традиционно вече за този сезон, големият немски гранд Байерн Мюнхен допусна нова грешна стъпка. Този път, тя дойде след истинското голово шоу в Мюнхен, в което Байерн завърши при равенство 3-3 срещу отбора на Фортуна (Дюселдорф). Лидерът Борусия (Дортмунд) пък записа нов успех с 2-1 като гост на Майнц 05, с което увеличи преднината си на върха с 4 точки пред преследвача Борусия (Мюнхенгладбах). Байерн Мюнхен пък вече е на пета позиция, на цели 9 точки от върха. 

Италия

Голямата изненада в италианското Калчо дойде от Неапол, където вторият в класирането Наполи не успя да победи последния Киево, като двубоят завърши с постно равенство 0-0. В дербито на кръга, борещите се за 4-тата позиция Лацио и Милан завършиха наравно 1-1 в Рим, като "росонерите" водеха до самия край на мача, но феноменален гол на Хоакин Кореа в края донесе точката. Лидерът Ювентус продължи победната си серия, след успех с 2-0 над Спал и се откъсна на цели 8 точки пред втория Наполи и на 9 пункта над третия Интер, който записа класически успех с 3-0 над Фрозиноне. 

Аржентина

По изключение през тази седмица ще се спрем и на случващото се в Южна Америка. Разбира се, причината е супердербито за финала на Копа Либертадорес между "вечните" съперници Бока Хуниорс и Ривър Плейт. За съжаление обаче, няма как да разгледаме двубоя от футболната му страна, защото той така и не се изигра, заради изстъпления на фенове на Ривър Плейт. Те нападнаха автобуса с играчите на Бока, което доведе до травми на част от футболистите. Поради тази причина от Бока отказаха да излязат на терена и мачът беше отложен. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ:

Голямата руска офанзива: Поглед от Чехия какво ще се случи

Скопие - крачка назад. Ако продължи така, ще стигне до Тито

"Времето изтича": Закъсня ли оръжието от САЩ за Украйна?

Войната между Израел и "Хизбула": Кой печели засега?

"От танк на дрон": Украинците рециклират изоставеното на фронта оръжие

Time: В упадък ли е Америка?

Светлина насред пълния мрак: Крах за Украйна без ПВО, но САЩ се задействаха

Анализ от Турция: Иранският удар не е театър, а репетиция за война

Анализатор: САЩ направи така, че с руски пари Украйна ще получи F-16

"Русия не може да спечели тази война": Велизар Шаламанов тълкува знаците след американската помощ за Украйна

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Анализи и коментари