"Имат всичко": Украински войник посочи най-страшното руско оръжие

19268
"Имат всичко": Украински войник посочи най-страшното руско оръжие
Снимка: Getty Images

Руската армия неуспешно засега опитва да настъпи в Източна Украйна. Боец от украинските въоръжени сили обаче призна, че е особено обезпокоен от вражеските танкове, пише Business Insider.

„Руснаците стрелят директно. Самолетите им летят. По принцип имат всичко“, споделя в личните си впечатления от фронта боецът Дмитрий от украинската национална гвардия от бригада „Буревой“.

„Но най-лошото нещо са танковете“, призна той. "Когато те стрелят, вие дори не чувате нищо друго. Можете да чуете самолета, когато лети. А при танк си в Божиите ръце.” Според него сериозна заплаха представлява и артилерията, но танковете имат по-голяма ударна мощ и ефект на изненада. Още: Националната гвардия на Украйна обяви колко руски танка е извадила от строя през януари 2024

Според британското министерство на отбраната, Украйна е нанесла сериозни загуби в бронирана техника на руснаците, като е унищожила около 2600 основни бойни танка от началото на войната, няколкостотин от които само през последните месеци, но Русия продължава да изпраща други на тяхното място.

Украинската армия, напротив, се сблъска с недостиг на оръжия и боеприпаси, а съдбата на ключовата подкрепа от САЩ все още се решава в Конгреса: Надежда за Украйна: Сенатът на САЩ се задейства, но протеже на Тръмп се противопоставя

Нямаме снаряди, имат снаряди

„Не е тайна, че нямаме достатъчно артилерийски снаряди“, призна операторът на БЛА Назарий. „Опитваме се да работим възможно най-ефективно и точно, за да преодолеем огневата мощ на врага.“

Руските атаки са се засилили в някои части на фронтовата линия през последните няколко дни, твърдят украински официални лица. Те твърдят, че на ден стават до 50 военни сблъсъка.

„Ситуацията е много напрегната“, каза Дмитрий в интервю за CNN. „Противникът разполага с много повече техника и жива сила. Всъщност те се опитват да щурмуват нашите позиции всеки ден.” Още: Американски БТР-и "Брадли" смазват един от най-модерните руски танкове (ВИДЕО)

Руската армия увеличи индустриалния си потенциал и набра необходимия персонал. Съдейки по последните доклади, в допълнение към попълването на бойните загуби Русия може да произвежда още около 100 танка на месец, пише Business Insider.

Междувременно Украйна не е получавала нова военна помощ от САЩ от месец, а Пентагонът заяви, че Съединените щати нямат възможност да ремонтират оръжия, изпратени на Киев.

„Ние ще продължим да работим в тясно сътрудничество с Конгреса и ще настояваме за одобрение на допълнително финансиране възможно най-скоро“, каза говорителят на Пентагона генерал-майор Патрик Райдър на брифинг.

Превод: Ганчо Каменарски

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ:

Дилемата "Тръмп" за Украйна: Европа има само 6 месеца за реакция

В Украйна се роди новият убиец на танкове (ВИДЕО)

Къща от карти: Сигналите, че Путин ще рухне за миг

Руската "голяма" офанзива: Нагласите в Украйна

Голямата руска офанзива: Поглед от Чехия какво ще се случи

Скопие - крачка назад. Ако продължи така, ще стигне до Тито

"Времето изтича": Закъсня ли оръжието от САЩ за Украйна?

Войната между Израел и "Хизбула": Кой печели засега?

"От танк на дрон": Украинците рециклират изоставеното на фронта оръжие

Time: В упадък ли е Америка?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Анализи и коментари