Ислямска държава не може да бъде победена без участието на Русия

53478
Ислямска държава не може да бъде победена без участието на Русия
Снимка: Gettyimages

Евроатлантическото общество и Руската Федерация имат нужда един от друг в борбата срещу ислямистите. Ние сме в състояние на хибридна война, в която воюващите страни не са две държави. Днес границите между безопасността и заплахата не се определят, както преди. За асиметричните конфликти е типично, че развитието им не може да бъде предсказано, те идват от различни страни, заплахите и рисковете може да имат различни форми. Неотменна част от всеки хибриден конфликт са сблъсъците с въоръжени групировки и при това е трудно те да бъдат насочвани или да им се налага воля. Това не е противопоставяне на редовни войски с генерални щабове и военноначалници, пише чешкото издание Lidovky.

Част от една цивилизация

Турция и САЩ с договор за обучение на сирийски бунтовници срещу ИД

Турция и САЩ са финализирали проекта за програма за екипиране и обучение на умерени сирийски бунтовници. Това съобщи говорителят на в...

Войната в Украйна е следствие от глобалния конфликт между Европейския съюз, който се стреми към разширяване за сметка на всички нови страни от постсъветското пространство, и Русия, която се стреми да засили влиянието си върху териториите, където се говори на руски език. Украйна стана жертва на този конфликт. За съжаление тази война способства за ръста на недоверието от двете страни, които би трябвало да обединят силите си във войната срещу радикалния ислям – ИД.

Независимо от всички различия в разбирането на правова държава, ЕС и Русия са част от една цивилизация. Войната в Украйна заплашва западната цивилизация. Русия носи отговорност за въоръжаването на сепаратистите, САЩ разгледат възможностите за доставка на оръжие на украинската армия. От историята знаем какво ще последва. В началото оръжието се намира в ръцете на инструкторите и военните съветници, а после го получават и местните отряди.

Ако този сценарий се осъществи, то на километри от руската граница ще има военни бази на американската армия. За Русия това е неприемливо. Войната в Украйна трябва да спре.

Продължаването на конфликта не съответства на интересите на нито една отстраните, имайки предвид войната с ислямския тероризъм. Запада и Русия са заплашени от радикалните ислямисти, които действат на международно ниво: на всяко място в Европа и извън пределите ѝ. Ислямистките терористи трябва да бъдат спрени, което не е възможно без военни действия. Трябва да се борим за западната цивилизация. Бойците от ИД екзекутират заложници, жестоко убиват и гонят друговерците от окупираните територии. Те са експанзивни и няма да спрат сами.

Съгласието на СС на ООН

Нетаняху използва ИД в предизборната си кампания

Не само българските политици са склонни да стигат до крайности в предизборните си кампании. Израелският премиер Бенямин Нетаняху избра ...

Войната с радикалния ислям е война с международния тероризъм. Би било наивно да се вярва, че войната ще приключи с победата на една от страните, че кюрдите ще победят ислямистите.

Тази борба иска нещо повече, силова операция на световното общество, за която е необходимо съгласието на Съвета за сигурност на ООН. Но успешната операция без подкрепата на Русия, която е постоянен член на СС на ООН, е невъзможна.

Разпространение на страха

Трябва да се покаже на каква жертва е готова западната цивилизация в борбата за трите основни ценности: правото на живот, свобода и собственост. Западната цивилизация ще е силна само ако в нея царува правото, а не политическия произвол, независимо от идеологическата платформа, която ще приеме.

Ислямисткият тероризъм атакува живота ни, свободата и собствеността и заплашва правовата държана. Неговата цел е разпространението на страха. Отговорът на терористичните актове е радикализацията на политическата сцена, нейната идеологизация, отричането на равенството на хората.

Жената на Кулибали даде интервю за списанието на "Ислямска държава"

Терористичната организация "Ислямска държава” твърди, че е публикувала интервю с вдовицата на атентатора от кашерния магазин в П...

Ние не можем да позволим да бъде унищожена правовата държава в Европа. Затова противостоянието срещу радикалния ислямизъм е толкова важно. При това Русия и страните от евроатлантическото общество имат нужда една от друга и трябва да намерят пътя към себе си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com