X
 
 

Как президентите се измъкват от информация за физическото им здраве

4321 3
Как президентите се измъкват от информация за физическото им здраве
Снимка: Getty Images/Guliver
На 11 юли по време на срещата с новия датски премиер Мете Фредериксен Ангела Меркел изслуша химна на страните седнала. Отклонението от протокола отново предизвика предположения за здравословното ѝ състояние, пише Tagesspiegel.

"Може да изхождате от това, че първо, си давам сметка за отговорността на моята длъжност и се държа подобаващо - в това число и по въпроси, засягащи здравето ми.", коментира Меркел.

Нов знак за здравословен проблем на Меркел

Канцлерът на Германия Ангела Меркел изслуша седнала химните на Германия и на Дания по време на срещата си с датския министър-председате...

Как постъпват Тръмп, Макрон и Путин?

За здравето на Тръмп непрекъснато се носят слухове. Дали има раздвоение на личността или болест на Алцхаймер - тези въпроси възникват, когато речите му звучат объркано. при това след провеждане на обстойно изследване през 2018 година неговият личен лекар отбеляза, че няма съмнения относно умствените способности на президента. Истината е, че през тази година Тръмп, който се нарича "много стабилен гений", не преминавал такова изследване, а само, отнасящо се до физическото му състояние... Резултатът е - всичко му е наред, само затлъстяване.

Целта на изследването от личния лекар е да представи на народа трудоспособен президент. Всичко останало би могло да бъде опасност за националната сигурност и подходяща тема за политическите противници. при това истината не винаги се разкрива. Имало е политици с инсулт, рак, инфаркт, дори деменция, но американците са разбирали за това много по-късно. 25-та поправка в Конституцията на САЩ определя реда за предсрочното прекратяване на пълномощия на президента в случай на негова служебна недееспособност, но как именно се установява тя не е ясно.

Във Франция резултатите от медицинското изследване на президента не се публикуват. Темата за здравето на президента е табу. Но обществото все пак я обсъжда. Защо Еманюел Макрон изглежда толкова блед, питаха медиите в края на миналата година в разгара на кризата с "жълтите жилетки." Обяснението беше, че не се храни пълноценно и изпитва силен стрес.

На Меркел ѝ прилоша по време на срещата с украинския президент (ВИДЕО)

Германският канцлер Ангела Меркел се почувства зле по време на среща с украинския президент Владимир Зеленски във вторник. От видеоклип...

"Състоянието на здравето на руския президент Владимир Путин е въпрос с най-висока държавна важност. Но днес никой не говори за това. По-рано беше различно - много години му се приписваха какви ли не болести, често се говореше и за рак. Ако Путин се разболее това би ударило жестоко бюрократичния апарат на Русия.

Путин често е сниман, докато тренира, играе хокей, ловува, язди, плува. Неговата активност е призвана да покаже, че времената на грохналите ръководители като Брежнев, Андропов и Черненко са си отишли.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 3 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
    Ами за нашия водач (Fürer) нищо не се чува . То това шкембе от ядене или от пиене го е курдисал !
  • Анонимен 2 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
    Абе я оставете жената на мира! Добра, лоша, нищо и няма. Пък нали не е кралица или императрица? Ще я сменят ако не може да се справя. Теодор Рузвелт изкара цялата втора световна война в инвалиден стол пък излезе победител на всичкото отгоре. А ако ще търсим скелети в гардероба, има негова снимка като малък когато са го обличали като момиче. Ама не той се е гръмнал в главата със своя Валтер.
  • Октомври 1 Октомври преди 4 месеца Профил на трол?
    Абе нищо и НЯМА бе. Малко е прекалила от последното парти. Ама то на тези години с алкохола да се прекалява НЕ Е ДОБРЕ. тия по 100 години живеят ама така като са Членове на Планетарната Организация на Чудовишата и Злодейте.