Конспирация или не: Има ли климатично оръжие?

16424
Конспирация или не: Има ли климатично оръжие?
Снимка: Getty Images/Guliver

Урагани а ла “Катрина”, ненормална суша в Сибир и в резултат на това горящи стотици хиляди хектари тайга. И точно там град Тулун е залят от вода в района на Иркутск. Добавете тук метеорологичните аномалии, поради които зимата в централна Русия изобщо не е зима, а в Сирия същевременно вали сняг. През годините има толкова много подобни странности, че теоретиците на конспирацията все повече говорят за климатични оръжия. Дали това е мит или е реалност? Съществува ли климатично оръжие, коментира руският вестник Московский Комсомолец в своя статия в превод от агенция "Фокус".

На 11 май 2016 г. източното крайбрежие на Япония бе разтърсенo от земетресение. Епицентърът е само на 70 километра от брега, инструментите регистрират девета степен. Но най-лошото се случи няколко часа по-късно - гигантско цунами с височина 42 метра обхвана огромен участък от японския бряг. Вълната удари и атомната електроцентрала „Фукушима“. Защитата на атомната електроцентрала не издържа и скоро настъпиха експлозии.

Последствията бяха толкова опустошителни, че площта от 150 до 200 км около Фукушима на географски карти все още е обозначена като „зона на отчуждение“. Хора вече не живеят там.

Страшната трагедия, която разрушителните стихии изглежда са причинили, породи много слухове. Най-упоритите от тях: "Земетресението беше предизвикано от човека".

Друго земетресение също породи теории за конспирация. Този път в края на ноември 2019 г. Албания се разтресе. Убити бяха най-малко 50 души. 790 пострадаха. Северозападният регион на Албания беше фатално унищожен, щетите по изключително бедната Албания са огромни – за милиарди долари. Докато спасителите изваждаха ранените изпод развалините, военните експерти отново отбелязаха: след час или повече, огромна зона без нито един изстрел и експлозия стана практически безжизнена.

Контрол на времето

Известният политолог и военен експерт Юрий Кнутов предложи: природни бедствия могат да бъдат причинени с помощта на космически спътници.

„Известно е, че в орбита има поне три чужди спътника с лазерна инсталация. Работейки синхронно, те затоплят атмосферата, така че слънчевата светлина, а с нея и топлината, по-лесно прониква в йоносферата“, обяснява експертът. „И така, поради натрупването на топъл въздух се образува изкуствен антициклон, който може да бъде контролиран“.

Остава да разберем кой толкова умело „играе“ с атмосферата. Юрий Кнутов има отговор на този въпрос.

„Не изключвам, че това е работа на американски специалисти. Използване на радара HAARP. HAARP е също едноименната програма за изследване на влиянието на високочестотните вълни върху йоносферата и атмосферата. Казано по-просто - това е гигантска микровълнова печка, разположена в Аляска.

"Климат" спечели класацията за "Дума на годината" в Полша за 2019 г.

"Климат" е дума на годината в Полша за 2019 г., сочи изследване на преподаватели в университета във Варшава, пише БГНЕС. Според оценкит...

Според експерта още две инсталации като HAARP са разположени в Норвегия.

Дъждовете и сушата в услуга на геополитиката

Известно е, че срещу социалистическия Виетнам американците хвърлиха в битката всичко, което убива: от касетъчни бомби и напалм до отровни вещества и газове. Но другите оръжия бяха пазени в пълна тайна. Това са огромни кутии с незабележим сив прах. Но именно той предизвика насилието на стихиите - непрекъснати дъждове. Става въпрос за сребърен йодид.

Този реагент беше изхвърлен в небето над джунглата от самолети и бомбардировачи. Прахът падна в облаците и предизвика дъжд. Американците пръскаха този реагент толкова често и толкова много, че във Виетнам започна непланиран дъждовен сезон.

Беше цяла операция, наречена „Попай“ или „Спанак“. Дъждовете бяха толкова мощни, че размиха не само пътищата, но унищожиха оризовите полета, удавиха цели села. Така САЩ се справиха с пътищата и пътеките в джунглата, по които войниците на виетнамския лидер Хо Ши Мин получaваха подкрепления, оръжия и лекарства.

Европа пое зелен курс, става климатично неутрален континент

Европейските лидери подкрепиха амбициозния план на новата Европейска комисия за постигане на климатичен неутралитет на Европа. Мащабния...

Това не помогна. Издръжливият виетнамски народ претърпя всички лоши метеорологични условия, а естествената изобретателност помогна за решаването на проблема с доставката на товари.

Между другото, същият сребърен йодид също може да провокира суша. Съвсем наскоро ръководството на Иран обвини Израел в „кражба на облаците“. Така, както се твърди, в някои ирански региони избухна суша. Липсата на питейна вода дори предизвика бунтове. Разбира се, Тел Авив отхвърли подобни изявления на иранците. Не са направени разбираеми официални изявления. Въпреки това експертите не изключват влиянието на климата с конкретни цели.

Убийствен студ и спасителен тайфун

Всъщност климатичният или метеорологичният фактор играе голяма роля във войните повече от веднъж. Ако бъдете нападнати, тогава, например, необичайните настинки ще бъдат много полезни. Спомнете си как в мемоарите си германските полеви маршали обвиняват за провала на превземането на Москва през 1941 г. „Генерал Фрост“ (бел. прев. - Мраз).

Ако идва вашата армия, тогава сняг, дъжд, снежни бури и урагани, които правят пътищата напълно непроходими, са ненужни.

Какво предстои за ядрената енергетика в Европа през 2020 година?

2020-та ще бъде година, в която предстои да бъдат взети важни решения, касаещи развитието на енергетиката в Европейския съюз (ЕС). Деба...

Същата история с авиацията и флота. Да, сега наричат авиацията всесезонна, но при лошо време е по-трудно да се решат бойни задачи. Кой би летял в тайфун, ураган? Дори никой няма да се опита да излети - опасно е.

Същото е с флота. Вълнение от пет или шест бала вече е забрана за военноморски маневри. Така че дори тайфуните със среден размер са чудесно средство за борба със самолетоносачите нито самолети ще излитат, нито ще има нормална морска навигация. Друг е въпросът, че нито Русия, нито Западът досега са впрегнали елементите до границите на ръчния контрол.

„Всичко, което е в рамките на нашите сили, е да разпръскваме облаците. И тогава ефектът е от 50 до 50. Спомнете си много скорошните паради на 9 май, когато дори с разпръскването на облаците въздушната част на парадите беше отменена поради лошо време“, заяви пред MK военният експерт Алексей Леонков. „Що се отнася до климатичните оръжия, това са засега само фантазии“.

Експертът е сигурен, че капацитетът дори на всички световни електроцентрали не е достатъчен за затопляне на атмосферата в определен регион, така че да настъпи суша. Още по-нереалистично е да понижавате температурата във всяка зона, за да „замразите“ врага.

„Следователно в близко и дори средносрочно време ядрените оръжия ще останат най-мощното оръжие“, заключи Алексей Леонков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ:

Скопие - крачка назад. Ако продължи така, ще стигне до Тито

"Времето изтича": Закъсня ли оръжието от САЩ за Украйна?

Войната между Израел и "Хизбула": Кой печели засега?

"От танк на дрон": Украинците рециклират изоставеното на фронта оръжие

Time: В упадък ли е Америка?

Светлина насред пълния мрак: Крах за Украйна без ПВО, но САЩ се задействаха

Анализ от Турция: Иранският удар не е театър, а репетиция за война

Анализатор: САЩ направи така, че с руски пари Украйна ще получи F-16

"Русия не може да спечели тази война": Велизар Шаламанов тълкува знаците след американската помощ за Украйна

Разгръща ли се Трета световна война? Говори проф. Владимир Чуков

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Анализи и коментари