X
 
 

Кристин Лагард: Световният растеж е застрашен

1496 0
photo of Кристин Лагард: Световният растеж е застрашен
Снимка: Getty Images
Бившата ръководителка на Международния валутен фонд Кристин Лагард предупреди, че глобалният растеж е "крехък" и "застрашен", а политиците трябва да работят за намаляване на уязвимостите, предизвикани от хората.

Лагард, която се очаква да поеме ръководството на Европейската централна банка по-късно тази година, посочи, че въпроси като Brexit и търговски търкания „са създадени от човека и могат да бъдат оправени от човека“.

Евродепутатите подкрепиха Лагард за шеф на ЕЦБ

Европейският парламент категорично подкрепи кандидатурата на Кристин Лагард за следващ председател на Европейската централна банка. С ...

Тя призова световните лидери да водят диалог за преодоляване на несигурностите, завладели света, имайки предвид търговската война между САЩ и Китай, оказваща тежест върху световната търговия, и Брекзит, вещаещ несигурно бъдеще за Европа.

"Независимо дали става дума за търговски отношения, Брекзит или технологични заплахи, това са проблеми, създадени от човека, които могат да бъдат решени от човека", каза тя.

Лагард добави, че в тази ситуация "малко женственост няма да навреди".

МВФ понижи през юли прогнозите си за световния растеж до 3,2 процента.

Кристин Лагард подаде оставка като директор на МВФ

Кристин Лагард подаде оставка като директор на Международния валутен фонд (МВФ). Решението ще влезе в сила на 12 септември. Това се каз...

Организацията за икономическо сътрудничество и развитие пък преразгледа към силно понижение прогнозата си за световния икономически растеж през 2019 и 2020 година, свеждайки я до най-ниското равнище от финансовата криза през 2008-2009 година.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално