X
 
 

Над 100 милиарда долара струват щетите от бедствия, свързани с климата през 2018 г.

1090 1
photo of Над 100 милиарда долара струват щетите от бедствия, свързани с климата през 2018 г.
Снимка: БГНЕС
Бедствията, причинени от климатичните промени, струват на държавите най-малко 100 млрд. долара през 2018 г., съобщи наблюдател на процесите, предупреждавайки, че пороят от смъртоносни пожари, наводнения и бури е "сянка" на бъдещите неща, ако емисиите на парникови газове не бъдат намалени.

Тази година се очаква да бъде четвъртата най-гореща и затоплящите планетата нива на въглерод и метан продължават да се увеличават, а екстремните метеорологични явления като разрушителните пожари, които унищожават Калифорния, вероятно ще станат много по-често срещани, предаде БГНЕС.

Конфликти и природни бедствия увеличават драстично гладуващите по света

Тенденцията за увеличаване на гладуващите по света се запазва поради продължаващите конфликти и природните бедствия, предизвикани от кл...

"2018 г. показа катастрофалната заплаха, която представлява изменението на климата за света. И това е само сянка на това, което ще дойде, ако температурите продължат да нарастват", казва Кат Крамер от Групата християнска помощ (ГХП).

Нейният екип състави списък от 10 бедствия, свързани с климата, и използваше открити данни, официални оценки и оценки от застрахователните компании, за да определи цената на всяка от тях.

Начело в списъка бяха ураганите Флорънс и Майкъл, които причиниха щети за приблизително 17 млрд. долара и съответно 15 млрд. долара.

През 2018 г. беше наблюдавано поне едно голямо бедствие, предизвикано от климата, на всеки обитаван континент на Земята.

Щетите от природни бедствия през 2017 г. са 144 млрд. долара

Щетите, нанесени от природни бедствия през 2017 г., възлизат на 144 млрд. долара, сочи проучване на една от най-големите застрахователн...

От ГХП установиха, че четири събития - включително калифорнийските пожари, сушата в Южна Европа и широко разпространените наводнения в Япония - струват поне по 7 млрд. долара всяко.

"Безпрецедентните наводнения, суши, топлинни вълни, горски пожари и бури, които сме виждали през последните години - те са лицето на изменението на климата", каза Майкъл Ман, изтъкнат професор по атмосферни науки в Penn State University.

"Времето в света става все по-екстремно пред очите ни - единственото нещо, което може да спре тази деструктивна тенденция от ескалация е бързият спад на въглеродните емисии."

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

1 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

  • Анонимен 1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
    Това не са климатични промени, това е Божият гняв над това безбожно и нечисто поколение, което се противи на Божиите закони; за което човешкият живот е нищожен, подиграва се с брака и пропагандира безсрамно греха. И още по-лошо ще става. Гледайте какво чака света тази година: youtu.be/RPXqec3kOfM ; youtu.be/ASAuLCE6p-4 ;youtu.be/u5Elkl6k5eQ; /youtu.be/DQKw8J7PFo0;youtu.be/1VRhvojzsB4
  • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Последно в Актуално