X
 
 

Революцията в Украйна, която не се случи

1738 3
Революцията в Украйна, която не се случи
Снимка: iStock/Guliver
Преди пет години украинците организираха революция, която трябваше да прогони подкрепеното от Русия правителство и да помете корумпираната управляваща класа. Те се надяваха, че Европа и Западът ще изтеглят страната в орбитата си, оживявайки дълго-страдалата икономика, пише авторитетното издание The Wall Street Journal.

Днес, когато украинците се подготвят да гласуват на президентските избори в неделя, революционният плам е заменен с широко разпространено разочарование. Война с подкрепяните от Русия бойци продължава, блокирайки надеждите на страната за бързо членство в Организацията на Северноатлантическия договор и Европейския съюз, а икономиката, зависима от западната помощ, продължава да страда от хронична корупция.

Украйна оповести сценарий на Русия за манипулация на президентските избори

Службата за външно разузнаване на Украйна (СВР) разкри метод, чрез който Русия иска да повлияе на резултатите от президентските избори ...

Гласуването на 31 март ще бъде референдум за това кой от няколкото десетки кандидати може да издърпа икономиката на Украйна - втората най-бедна страна в Европа след Молдова – страната да излезе от блатото, да сложи край на корупцията и да се противопостави на усилията на Русия да върне страната в сферата си на влияние. Копнежът за промяна е такъв, че комедиантът без политически опит сега води изборите, надминавайки настоящия президент Петро Порошенко и бившия премиер Юлия Тимошенко.

За Вашингтон и други западни столици, които са инвестирали милиарди долари за помощ и значителни политически ресурси, Украйна е на предната линия във влошаващите се отношения с Москва, допълва агенция Фокус.

"Тези избори са критични за всички: украинците искат по-бърз напредък, Русия иска един подчинен съсед, а Западът иска стабилност в един важен регион", каза Джон Хербст, бивш американски посланик в Украйна.

Само 9% от украинците имат доверие в своето правителство, което е най-ниското ниво в света, спрямо 24% по време на протестите през 2014 г., според проучване на „Галъп“ от 2018 г.

Русия отвърна на Тръмп за Венецуела, САЩ се целят в нови антируски санкции

Русия не закъсня отговори на призивите на американския президент Доналд Тръмп "да се махне от Венецуела", след като стана ясно, че руск...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 3 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
    Винаги нещо се обърква, когато поставиш лъжовни цели и средствата като "главна" цел. Така почва и статията; г-жа Чаушева тръгва от някакъв "мислим" извод..., а то изводите стоят както знаем след анализа, а не обратно! "Преди пет години украинците организираха революция, която трябваше да прогони подкрепеното от Русия правителство и да помете корумпираната управляваща класа виж още ›› " Ами че, както знаем, организацията дойде от САЩ през Полша, Латвия и кой ли не! Даже организаторите бяха на крак там... Защо се объркаха нещата! Въпрос на мно-о-го сериозен анализ и не тук!
  • Анонимен 2 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
    Ха-ха-ха """Тези избори са критични за всички: украинците искат по-бърз напредък, Русия иска един подчинен съсед, а Западът иска стабилност в един важен регион", каза Джон Хербст, бивш американски посланик в Украйна."" - И как ще се случи тази "стабилност"? Всички съседи на Ру на война! Т.е. "стабилни" врагове на Русия.
  • Анонимен 1 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
    Иба.....ами важното че украинците могат да изказват мнения и да имат собствен избор за разлика от Раша!!!