X
 
 

Русия държи едва 8,5 млрд. долара в американски ДЦК

1382 0
photo of Русия държи едва 8,5 млрд. долара в американски ДЦК
Снимка: iStock/Guliver
През юли Русия продължи да свива своите инвестиции в американски държавни ценни книжа /ДЦК/, намалявайки ги до 8,5 милиарда долара, показват данните на министерството на финансите на САЩ, цитирани от РИА "Новости". 

От тази сума 6,239 милиарда се падат на дългосрочни книжа и 2,262 милиарда – на краткосрочни. Инвестициите на Русия са се свили от 10,85 милиарда през юни, или с 2,35 милиарда долара. Русия не влиза в топ 30 на най-големите притежатели на американски дълг.

Столтенберг: Русия продължава да разработва нови ядрени ракети

НАТО смята, че Русия продължава да разработва нови ракети със среден обсег на действие и потенциал да носят ядрени, бойни глави, пише Р...

От април 2018 г. Русия значително намали вложенията си в американски съкровищни бонове, като в периода септември-октомври беше регистрирано незначително увеличение. От ноември 2018 г. Русия отново започна да намалява своите вложения в американски книжа.

Най-големият притежател на американски съкровищни бонове е Япония, която е инвестирала в тях 1,131 трилиона долара, което е със 7,9 милиарда долара повече, отколкото през юни.

След нея се нарежда Китай с 1,11 трилиона и Великобритания с 334,7 милиарда долара. И двете страни са намалили своите вложения съответно с 2,2 милиарда и 6,4 милиарда долара.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално