Силният човек зад "умния Тръмп": Съпругата му Кейси ДеСантис

7446
Силният човек зад "умния Тръмп": Съпругата му Кейси ДеСантис
Снимка: Getty Images

Тя е съпруга на Рон ДеСантис, майка на децата му и значителен принос за смекчаване на репутацията му на дистанциран човек. Но Кейси ДеСантис е преди всичко неговият първи политически съветник, което я прави незаменима в кампанията му за президентската номинация на републиканците.

Никога не е далеч от губернатора на Флорида по време на важни събития - бившата журналистка се чувства толкова удобно пред микрофона, колкото и пред избирателите.

След като ураганът Йен връхлетя Флорида миналата година, тя събра пари за пострадалите и беше на място, за да изрази съчувствието си - съпричастност, която според критиците, липсва на съпруга ѝ.

Докато ултраконсервативната му политика привлича вниманието на цялата страна, личността на Рон ДеСантис остава относителна загадка.

"Постоянно ме питат: кой е Рон ДеСантис?", казва Кейси ДеСантис във видеоклип, направен за кампанията на съпруга ѝ за преизбиране на губернаторския пост през 2022 г. След това тя рисува възвишен портрет: любящ баща на трите им малки деца Мадисън, Мейсън и Мейми и силна опора, когато през 2021 г. е диагностицирана с рак на гърдата - от март 2022 г. е без рак.

"Той беше там, за да се бори за мен, когато нямах сили да се боря за себе си. Такъв е Рон ДеСантис", казва 42-годишната жена, а гласът ѝ трепери от емоции.

Ценности и морал

Образът на внимателния съпруг е благодат за кастата на републиканеца сред много американски избиратели.

В малкото градче Сиукс Сентър в Айова, където Рон ДеСантис провеждаше кампания в средата на май, жителите го наричат семеен мъж, отговарящ на т.нар. християнски ценности.

За Крейг Хофтайзър "това вероятно би го поставило крачка напред, предполагам, в съзнанието ми пред Тръмп". "От морална гледна точка той вероятно е на малко по-висока позиция", казва 47-годишният мъж

Сред тълпата в Сиукс Сентър Кейси ДеСантис е почти толкова популярна, колкото и съпругът ѝ. Един от присъстващите гордо държи в ръката си неин портрет с автограф.

Същия ден двойката участва в сесия за въпроси и отговори, по време на която Рон ДеСантис, верен на имиджа си, се придържаше към цифри и закони, вместо да сподели лични анекдоти. Наложи се Кейси ДеСантис да добави човешко докосване. "Когато се прибере вкъщи, не си мислете и за секунда, че си ляга веднага. Предавам му три малки деца и си лягам", каза тя, предизвиквайки смеха на публиката.

Брак Disney World

Но ролята на г-жа ДеСантис не се ограничава само до това да бъде съпричастна. Ако изборът ѝ на елегантен стил ѝ е спечелил сравнения с бившите първи дами Джаки Кенеди и Мелания Тръмп, то политическото ѝ влияние по-скоро би се оприличило на това на Хилари Клинтън.

"Тя е не само неговият най-близък и умен съветник, тя е неговото тайно оръжие", казва пред "Ню Йорк Таймс" Джаред Московиц, бивш служител в администрацията на ДеСантис, който сега е избран демократ. Кейси ДеСантис, също толкова консервативна като съпруга си, дори е наричана "съгубернатор", тъй като участва във всяко решение.

Всъщност влиянието ѝ е толкова голямо, че някои се опасяват, че тя изолира ДеСантис от действителните му професионални съветници. Тя го съветва по-специално за комуникационната му стратегия, като се опира на опита си като местна телевизионна водеща - професия, която изоставя, когато политическата кариера на съпруга ѝ бележи бум.

Комуникационната машина на ДеСантис започна катастрофално кандидат-президентската си кампания в Twitter с Илон Мъск в сряда вечерта, тъй като живото предаване, включващо само звук, беше съпътствано от многократни сривове и прекъсване на излъчването.

Родена през 1980 г., тази почитателка на конната езда с диплома по икономика работи и като репортер, отразяващ голф - друга нейна страст.

Благочестивата християнска двойка се запознава на курс по голф и се жени през 2009 г. в тематичния парк "Walt Disney World" в Орландо - същият парк, който е в центъра на съдебна битка между губернатора и развлекателния гигант, който миналата година се обяви срещу подкрепен от ДеСантис образователен закон, засягащ ЛГБТК младежите.

Дали "първата дама" на Флорида ще се превърне в първа дама на всички 50 щата?

ОЩЕ: Наричат го "Тръмп с мозък". Кой е Рон ДеСантис?

Източник: АФП; Превод: БГНЕС

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ:

Къща от карти: Сигналите, че Путин ще рухне за миг

Руската "голяма" офанзива: Нагласите в Украйна

Голямата руска офанзива: Поглед от Чехия какво ще се случи

Скопие - крачка назад. Ако продължи така, ще стигне до Тито

"Времето изтича": Закъсня ли оръжието от САЩ за Украйна?

Войната между Израел и "Хизбула": Кой печели засега?

"От танк на дрон": Украинците рециклират изоставеното на фронта оръжие

Time: В упадък ли е Америка?

Светлина насред пълния мрак: Крах за Украйна без ПВО, но САЩ се задействаха

Анализ от Турция: Иранският удар не е театър, а репетиция за война

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Анализи и коментари