"Технологична изненада": Китай и Русия са пред САЩ при изследването за НЛО?

8300
"Технологична изненада": Китай и Русия са пред САЩ при изследването за НЛО?
Снимка: iStock/Guliver

Бивш старши учен в Агенцията за разузнаване на отбраната стана 10-ият в списък на бивши правителствени служители, военни офицери и учени, които публично са заявили (или предположили), че правителството на САЩ е открило поне един неидентифициран летящ обект (НЛО).

Почти всички от тези хора също твърдят, че правителството е изпратило намереното НЛО на военни експерти за технически и научен анализ.

Междувременно източници, интервюирани от разследващия журналист Майкъл Шеленбъргър, признават, че военните в момента изучават повече от дузина наблюдения на НЛО. Всички източници на Шеленбъргър твърдят, че прекомерната секретност пречи на цялостното разбиране на мистериозните технологии, лежащи в основата на откритите обекти. Още: Официален сайт за извънземни и НЛО вече работи в САЩ (ВИДЕО)

Според източници на Шеленбъргър най-малко 30 лица, подаващи сигнали за нередности с информация за напредъка на усилията за търсене и анализ на НЛО, са предоставили показания на Конгреса на САЩ, Службата за анализ на НЛО на правителството на САЩ и различни регулаторни агенции, които наблюдават работата на Министерството на отбраната на САЩ и разузнавателната общност.

Важно е да се отбележи, че главният инспектор на разузнавателната общност намери основните твърдения на ключовия разобличител за „достоверни и изискващи спешно внимание“. Нещо повече, този разобличител – бивш служител на разузнаването и ветеран от военновъздушните сили на САЩ Дейвид Граш – е представляван от първия генерален инспектор на разузнавателната общност. Известният адвокат, който сега е на частна практика, седеше зад Граш по време на специалното изслушване в Конгреса на 26 юли.

Както Майк Галахър, член на постоянната комисия по разузнаването на Камарата на представителите, каза наскоро, новите защити, приети от Конгреса, доведоха до „всякакъв вид сигнализатори, които се появяват от нищото, за да говорят за НЛО“. Тези хора, според Галахър, убеждават следователите от Конгреса, че „те са участвали в изпълнението на тази или онази програма“ и това се превръща в „много доста напрегнати дискусии“.

Както съобщи Марко Рубио, заместник-председател на Сенатската комисия по разузнаването, в момента виждаме едно от двете неща: или десетки надеждни хора постепенно ни разкриват „най-значимата тайна в историята на човечеството“, или доста голяма група на високопоставени служители, които имат достъп до най-секретните данни, просто „полудяха“. Още: В САЩ няма мъртви извънземни, независимо от твърденията на бивши военни, казва астроном

При обсъждането на достоверността на хората, свидетелстващи пред Конгреса, Рубио попита риторично: „Какъв би бил мотивът за всички тези хора с такива квалификации – всички те са сериозни хора – да излязат напред и да започнат да разказват истории?“

Всъщност, като се има предвид естеството на наказанията за даване на неверни изявления пред разследващите агенции, малко вероятно е тези мъже - някои от които твърдят, че са участвали пряко в предполагаемите усилия за търсене на НЛО и в процеса на обратно инженерство на откритите обекти - изведнъж да са решили да започне тази дезинформационна операция.

Възможно ли е много високопоставени държавни служители да са се заблудили и да са започнали да казват на следователите, че имат информация от първа ръка за НЛО? Такъв изключителен случай на „социално заразяване“ (психическо взаимно влияние на членовете на една група) трябваше да предизвика сериозно безпокойство, пише The Hill.

Освен това, ако десетки високопоставени служители бяха наистина „луди“, те все пак успяха по някакъв начин да убедят водещи членове на Конгреса да приемат техните невероятни истории с най-голяма сериозност. Още: Илон Мъск също се включи в темата за извънземните

През юли лидерът на мнозинството в Сената Чък Шумър, заедно с няколко други сенатори, представи много забележителен законопроект, свързан с НЛО.

Със съобщенията, че Китай и Русия също може да са открили някои НЛО, езикът на законопроекта относно „увеличаващата се вероятност от технологична изненада от чуждестранни противници“ придобива особено значение.

Според пенсионирания полковник от американската армия Карл Нел, който е работил с Граш по една от първите програми за анализ на НЛО на правителството на САЩ, „твърдението на Граш, че има надпревара във въоръжаването, която се води тайно през последните 80 години и е фокусирана върху инженерството, анализът на технологии с неизвестен произход е фундаментално верен."

Тези изявления на двама бивши високопоставени служители на Министерството на отбраната на САЩ, съчетани с независими разследвания, повдигат редица въпроси за националната сигурност. И очевидно Конгресът обръща голямо внимание на това. Например разследването, ръководено от Шумер, дефинира „не човешки интелект“ като „всяка интелигентна, мислеща нечовешка форма на живот, независимо от нейната природа или произход, за която може да се каже, че е свързвана“ с НЛО.

Забележително е, че терминът „не човешки интелект“ се споменава повече от две дузини пъти в законопроекта, заедно с чести препратки към „биологични доказателства за не човешки интелект“.

Важно е, че законопроектът на Шумър дефинира „наследените“ програми за изследване на НЛО точно както ги описват подателите на сигнали: всяко правителство или частен сектор „се стреми да събира, използва и извършва обратно инженерство на технологии с неизвестен произход и да изследва биологични доказателства за жив или мъртъв не човешки ум."

Също толкова важно е, че законопроектът разглежда твърденията на подателите на сигнали, че откритите НЛО сега са в ръцете на служители в отбраната. Ако законопроектът бъде приет в сегашния си вид, „всички открити НЛО и биологични доказателства за не човешки разум, които попаднат в ръцете на частни лица или компании“, ще трябва да бъдат предадени на правителството на САЩ „в интерес на общественото благо."

Друг раздел от същия законопроект, спонсориран от сенаторите Кирстен Гилибранд и Марко Рубио, съдържа интригуваща информация за програмите, описани от подателите на сигнали. Още: "САЩ са застрашени": Свидетелски разкази на бивши офицери пред Конгреса за НЛО (ВИДЕО)

В допълнение към забраната на всякакви не регистрирани опити за откриване и изследване на НЛО, Законът на Гилибранд-Рубио описва в някои подробности усилията за търсене („откриване, възстановяване и запазване на НЛО“), научни изследвания („анализ на открити НЛО за определяне на техните свойства, материален състав, производствени методи, произход, характеристики и практическо приложение"), сигурност и контраразузнаване ("осигуряване на сигурност за защита на НЛО дейности и информация от разкриване") и обратно инженерство ("възпроизвеждане на НЛО технологии и техните характеристики въз основа на анализ на материали и данни от наблюдения, свързани с НЛО“).

От особен интерес е препратката в законопроекта към съществуването на изключително напреднали форми на задвижване, които са открити в НЛО, които се основават на „технологии, които нямат нищо общо с химическото реактивно гориво, слънчевата енергия и електростатичното йонно задвижване“.

Интересното е, че след таен брифинг от генералния инспектор на отбраната за НЛО, конгресменът Ерик Бърлисън сподели: "Изглежда, че някой е открил нещо - някаква усъвършенствана форма на реактивно задвижване или технология, която наистина може да промени живота ни."

Автор: Марик фон Рененкампф

Превод: Ганчо Каменарски

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ:

Дилемата "Тръмп" за Украйна: Европа има само 6 месеца за реакция

В Украйна се роди новият убиец на танкове (ВИДЕО)

Къща от карти: Сигналите, че Путин ще рухне за миг

Руската "голяма" офанзива: Нагласите в Украйна

Голямата руска офанзива: Поглед от Чехия какво ще се случи

Скопие - крачка назад. Ако продължи така, ще стигне до Тито

"Времето изтича": Закъсня ли оръжието от САЩ за Украйна?

Войната между Израел и "Хизбула": Кой печели засега?

"От танк на дрон": Украинците рециклират изоставеното на фронта оръжие

Time: В упадък ли е Америка?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Анализи и коментари