X
 
 

Тръмп: Търговските преговори с Китай вървят много добре

447 0
photo of Тръмп: Търговските преговори с Китай вървят много добре
Снимка: Getty images/Guliver
Според американския президент Доналд Тръмп преговорите с Китай за намаляване на напрежението в търговията между Вашингтон и Пекин вървят „много добре“.

През миналия уикенд Тръмп се срещна с китайския президент си Цзинпин и двамата се споразумяха за 90-дневно примирие по отношение на митата, докато бъде намерено по-дълготрайно решение на този скъпоструващ спор.

САЩ и Китай с взаимни уверения, че ще работят да няма търговска война

САЩ възнамеряват да сключат или "истинска сделка" с Китай относно търговията, или да не сключват никаква и в този случай да въведат нов...

След срещата обаче посланията станаха объркани, което изнерви фондовите пазари.

"Разговорите с Китай вървят много добре!", написа в Twitter Тръмп.

Вашингтон и Пекин си размениха наказателни мита за стоки за над 300 милиарда долара в общата двустранна търговия, което ги блокира в конфликт, който започна да яде печалбите.

Търговците първоначално бяха окрилени от очевидната сделка, договорена на срещата на Г-20 в Буенос Айрес, но бързо бяха повдигнати въпроси за подробностите - и дали първите две икономики в света всъщност биха могли да разрешат различията си.

Финансовият министър на САЩ: Очакваме нещо конкретно от Китай

САЩ очакват да видят „нещо конкретно“ от Китай в областта на търговията през следващите 90 дни, за да бъде изградено действ...

На фона на тази неяснота дойде новината, че висш изпълнителен директор на китайския телекомуникационен гигант Huawei е арестуван в Канада и е изправен пред екстрадиция в САЩ поради твърдения, че фирмата е нарушила санкции, свързани с Иран.

Арестът на Мън Уанджоу породи тревога за вече обтегнатите отношения между Вашингтон и Пекин и бъдещето на търговските преговори.

В четвъртък Китай изглежда се опита да облекчи безпокойствата, заявявайки, че "незабавно" ще изпълни мерките, договорени съгласно примирието.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители