X
 
 

Ужасяващо: Заразените от коронавирус в Ухан над 75 хиляди

6879 3
Ужасяващо: Заразените от коронавирус в Ухан над 75 хиляди
Снимка: Getty Images/Guliver
Според публикация в авторитетното медицинско издание The Lancet.com, заразените с корона вирус в китайския град Ухан може би са били 75 800 към 25 януари, съобщи БНР.

В анализа се посочва: "Използвахме данни от 31 декември 2019 г. до 28 януари 2020 г. за броят на случаите на заразени в град Ухан, които вече са засечени в чужбина (извън Китай), за да направим заключение за действителния брой на инфектираните в Ухан в периода от 1 декември 2019 до 25 януари 2020 година".

Първи случаи на коронавирус във Великобритания

Двама британски пациенти от едно и също семейство са болни от новия коронавирус, и така той се разпространи и до Обединеното кралство, ...

Това не е ужасно сложен модел. Средният брой на пътуващите от Ухан е число, което може да се оцени от моделите на пътуване. Хората от този китайски град са успели да изнесат заразата с корона вирус в чужбина при 78 доказани случая към 25 януари, но изглежда невероятно, че към същата тази дата едва около 5000 души в град Ухан са били заразени (според официалните китайски данни).

Да вземем например случаят с коронавируса в Германия, който се разпространи от Шанхай. Жена от китайския град - във време, когато уж е имало само 20 случая на заразени в него - пътува до Германия и там вече заразява 4 души. Какви са шансовете, че тя да се е оказала един от 20-те души с опасния вирус в Шанхай, която е с население от 25 милиона, и която е заминала зад граница?

"В основния ни сценарий преценихме, че основният репродуктивен брой за новия коронавирус 2019-nCoV е 2,68 (колко човека може да зарази един вече заразен) и че към 25-и януари в град Ухан е имало 75 815 заразени. Според нашия анализ времето на удвояване на епидемията е 6,4 дни. Ние изчислихме, че при базовия сценарий градовете Чунцин, Пекин, Шанхай, Гуанджоу и Шенжен са внесли съответно 461, 113, 98, 111 и 80 заразени от град Ухан. Ако преносимостта на коронавируса 2019-nCoV е подобна навсякъде в страната и във времето, заключихме, че епидемиите вече нарастват експоненциално в множество големи градове на Китай с изоставане от огнището в Ухан с около 1-2 седмици", се посочва в анализа на професор Джоузеф Т Ву, на Кейти Лиюнг и на Габриел М Лиюнг.

Като се има предвид, че вирусът 2019-nCoV вече не се ограничава само в град Ухан, другите големи китайски градове вероятно също започват да поддържат локални огнища на заразата. Големите градове в чужбина с тесни транспортни връзки с Китай също биха могли да се превърнат в епицентър на вирусни огнища, освен ако незабавно не бъдат приложени значителни обществени здравни намеси както на населението, така и на личното ниво, посочват в доклада си тримата учени.

Италия обяви извънредно положение заради коронавируса

Италианското правителство обяви извънредно положение в страната, и се очаква да засили опитите си да предотврати разпространението на о...

Actualno.com

Етикети:

  • Мая 3 Мая преди 3 седмици Профил на трол?
    Доста хибридно е всичко това, но от Вашингтон натискат да се плюе по Китай всячески. Не бих се учудила , ако тоя вирус е изпълзял от някоя тяхна лаборатория. Отделно, от вируса на грипа има всяка година много повече болни както и жертви но затова не се вдига чак толкова шум!
  • А животните ? Домашните любимци също разнасят Хубей-341 2 А животните ? Домашните любимци също разнасят Хубей-341 преди 3 седмици Профил на трол?
    Първо студентите в общежития , после туристическите дестинации , оттам в домашните условия - семеен живот , а домашните животни също разпростират вируса ... какво още ? Насекомите и индустриалните ферми за животновъдство , тогава нещата ще се развиват катастрофални , а не колабиращи степен по степен .
  • Webasto DealerLocator doesn't work properly without JavaScript 1 Webasto DealerLocator doesn't work properly without JavaScript преди 3 седмици Профил на трол?
    Ла Гомера - дестинация номер едно за изключителното преживяване . Живот при пещерен човек , актуализиран и съчетан с съвременни условия . Безплатна добавка лукс за ВИП-гости : сутрешна студена вода от капкова инсталация в пещерата . Атракция : посрещай истински британец , в програма също чаща чай с британки . Музикални вечеринки с азиатски фолклор , масажисти Ви свалят не само изличните килограми виж още ›› , но също стрес и напрежение ! Ла Гомера , запишете с веднага - Хотлайн :