Фотоконкурс "Необикновеното в обикновените неща в моя град"

17722
Фотоконкурс "Необикновеното в обикновените неща в моя град"

Вдъхновени от книгата „Музеят на необикновените неща”, ИК „Кръгозор” организират фотоконкурс на тема „Необикновеното в обикновените неща в моя град”, който ще протече от 23 март до 17 април 2015 г. Той ще даде възможност на всеки, който се занимава любителски или професионално с фотография, да покаже своя интересен поглед към заобикалящата среда, да потърси, да улови и да сподели уникалността на своя град. Повече за регламента на фотоконкурса на сайта на организаторите - ИК „Кръгозор”.

Авторитетно жури в състав: Вера Гоцева – фотограф и главен редактор на сп. „ФОТОмания”, Вихрен Георгиев – създател и фотограф на „People of Sofia”, Емануил Трейман – фотограф, председател на фондация „Трейман”, главен координатор на „Месец на фотографията” и организатор на „Фотоваканция”, ще оцени участващите снимки и ще излъчи победителя. Голямата награда е четиридневна екскурзия до Будапеща, осигурена от туристическа агенция „Loyal Travel”, и ваучер на стойност 200 лв. за фототехника и услуги, осигурен от „Фото Павилион”.

„Сигурни сме, че в България има много талантливи хора с афинитет към фотографията, които имат нужда от изява, затова двайсетте най-добри фотографии ще бъдат показани в изложба в НДК от 28 април до 12 май 2015 г. По време на официалното й откриване ще бъде обявено името на печелившия в конкурса”, споделят организаторите.

Фотоконкурс „Аз и Чарли в Габрово”

Обявен е фотоконкурс „Аз и Чарли в Габрово”, съобщи Габрово Нюус. По повод 125-годишнината от рождението на великия комик ...

Темата на конкурса е силно повлияна от книгата „Музеят на необикновените неща”. Алис Хофман разказва история, в която фантастичното преминава в делничното, обикновеното крие необикновеното. На фона на изграждащия се Ню Йорк в началото на XX век, в сърцето на една бурна епоха, когато е разцветът на фотографията – новото изкуство, което показва света в друга светлина. Организаторите са впечатлени от начина, по който Еди – един от главните персонажи от романа, приема фотографията като мисия и начин на живот. През обектива Еди открива свят, който никога не е познавал, свят с неизмерима красота, която може да го накара да забрави какво е видял през краткия си живот на земята. Той вижда възможността да сътворява нова реалност.

Защото човешкото око не е способно да улови реалната гледка, ограничено от собствената си човечност, замъглено от съжаления, възгледи и вяра. Но окото на фотоапарата улавя света такъв, какъвто е.

Това е роман за красотата на необикновените чувства между двама души, за дарбата да виждаш отвъд видимото и да откриваш необикновеното в света около теб. Фотоконкурсът „Необикновеното в обикновените неща в моя град” провокира читателите да видят света около тях по нов начин.

Фотоконкурсът и фотоизложбата са организирани с подкрепата на Национален дворец на културата и с медийното партньорство на Actualno.com и Sofialive.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Арт