X
 
 

Самостоятелна изложба „Магията на цветовете“ на Tасим Кадрия в КИЦ на РСМ в София

1288 0
Самостоятелна изложба „Магията на цветовете“ на Tасим Кадрия в КИЦ на РСМ в София
Снимка: kic.com.mk
Самостоятелната изложба „Магията на цветовете“ на Tасим Кадрия ще бъде открита днес ( 23 юли 2019 г.), 18:30 часа, в галерията на КИЦ на РСМ в София.

Изложбата е съставена от над тридесет художествени произведения от областта на живописта, в които внасяйки повече колорит, авторът се опитва да изгради позитивен поглед към света и живота. Посетителите на КИЦ в София, ул. „Оборище“ 7, ще имат възможност да видят тази изложба до 10 септември 2019 година.

Древната фауна по нашите земи "оживява" в русенски музей

В Екомузeй с аквариум, поделение към Регионален исторически музей в Русе, е представено многообразието на животинските видове и защитен...

Tасим Кадрия е роден на 1 август 1961 в Слупчане, Северна Македония. Основното си образование е завършил в ОУ „Йета е ре“ в село Слупчане. Средното си образование е завършил през 1981 година в Куманово, в гимназията „Гоце Делчев“.

През 1982 година се е записал във Факултета по изобразително изкуство. Завършил „Педагогика по изобразително изкуство“ през 1984 година във Факултета по изобразително изкуство при университета „Св. Св. Кирил и Методий“ в Скопие, в класа на проф. Ристо Калчевски.

През 2006 година се е записал отново във Факултета по изобразително изкуство и през 2008 година е завършил „Живопис“ в същия факултет при университета „Св. Св. Кирил и Методий“ в Скопие, в класа на проф. Рубенс Корубин.

От 1984 година до днес е преподавател по изобразително изкуство в ОУ „Фаик Коница“ в село Слупчане.

Ако беше жив, Петър Увалиев щеше да се зарадва

Ако беше жив, днес Петър Увалиев щеше да преваля 103-тата си година. През годините той работи като дипломат, филмов продуцент, сценарис...

Три свои самостоятелни изложби е поставил в българските градове Варна и Карлово през 2017 година.

Има участия в групови изложби из градовете на Северна Македония: Скопие, Куманово, Кавадарци, Гостивар, както и в с. Слупчане. Също така, има участия и в изложби из градовете на България: София, Велико Търново, Смолян, Ямбол, Севлиево и град Елена.

Изложбата е част от Годишната програма на Културно-информационния център на РСМ в София и е подкрепена от Министерството на културата на Северна Македония.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители