VIDEO GAMES LIVE за първи път в България

2828
VIDEO GAMES LIVE за първи път в България
Снимка: Cantus Firmus

Мултимедийният концерт VIDEO GAMES LIVE с музика от най-популярните видео игри за всички времена идва за първи път в България по покана на агенция „Кантус Фирмус“. Този спектакъл комбинира емоцията на голям симфоничен оркестър с енергията на рок концерт, включвайки забавни интерактивни видео игри, вдъхновени от съвременните технологии. Всичко това е перфектно синхронизирано с най-новите екранни визуализации, осветление и специални ефекти в една уникална рецепта за успех. Продукцията съчетава видео и специално аранжирана музика, която ще бъде изпълнена от Оркестър и Хор на Класик ФМ радио под диригентската палка на гостуващия Браян Дийнс. Солист и водещ ще бъде легендарният китарист и композитор Томи Таларико – автор и продуцент на шоуто. Програмата включва музика от култови игри като Mario™, Warcraft®, Zelda®, Halo®, Castlevania®, God of War™, League of Legends®, Tetris и други. Картината се допълва от специални ефекти, синхронизирано с музиката осветление и изпълнения на електронни ударни инструменти. Концертът е едно прекрасно преживяване за цялото семейство, независимо дали става дума за вълнуващи съвременни игри или за по-стари, класически игри, на които сме играли като деца, и за които си спомняме с носталгия. Грандиозното шоу ще бъде реализирано в София на 20 ноември в зала 1 на НДК. Началният час е 20:00, а цените на билетите са от 50 до 100 лева.

Първоначалният замисъл за VIDEO GAMES LIVE възниква през 2002 г. От тогава до сега мултимедийният спектакълът се радва на разпродадени зали и привлича рекорден брой публика по целия свят. „Това шоу ни дава невероятната възможност да достигнем до зрители, които може и да не са запознати с развитието на видео игрите и тяхната удивителна музика“, заявява композиторът Томи Таларико. „За нас е чест да сме част от този новаторски проект“, допълва той.

Шоуто VIDEO GAMES LIVE включва и участие на публиката в специални интерактивни моменти, конкурс за най-добър костюм на герой от компютърна игра, а също Meet&Greet с участниците за всички зрители в залата.

Билетите за концерта VIDEO GAMES LIVE са в продажба от днес, 20 юни 2019 г. на www.ticketsbg.com, в билетния център на НДК и в мрежата на Eventim. Най-големите фенове ще имат възможност да закупят специални VIP билети, които предлагат възможност за поглед зад кулисите на шоуто, вълнуваща среща с легендата Томи Таларико и допълнителни брандирани подаръци. Повече информация на www.cantusfirmusbg.com и www.videogameslive.com.

За „Кантус Фирмус“

„Кантус Фирмус” АД е музикална агенция, която се занимава с организиране на концерти и концертни пътувания. Тя съществува от 1994 година, първоначално като част от Класик ФМ радио. Агенцията е създател и организатор на голям брой концертни изяви и турнета на български и гостуващи артисти и състави, сред които са и Джошуа Бел, Гил Шахам, Найджъл Кенеди, Максим Венгеров, Ричард Клайдерман, Пинкас Цукерман и много други.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АРТ:

Изложба на съвременни български илюстратори на Панаира на детската книга в Болоня

Отиде си голяма българска художничка

На 85 години почина монументалният американски скулптор Ричард Сера

Прочутата фотографка Ани Лейбовиц става член на френската Академия за изящни изкуства

Фотографският проект "Нощни персонажи" ще бъде показан в Рим

Продадоха рядка картина на Ван Гог за огромна сума (ВИДЕО)

На 68 години почина създателят на легендарното аниме "Dragon Ball"

Aniventure Comic Con 2024 ще събере отново хиляди фенове през юли: Вижте първите обявени гости

"Артистични спомени": Юбилейна фотоизложба на Божидар Марков в Народния театър

Габриела фон Хабсбург показва скулптури и графики в галерия „Аросита“

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Арт