19-годишно момиче се нуждае от средства за спешна бъбречна трансплантация

6413
19-годишно момиче се нуждае от средства за спешна бъбречна трансплантация
Снимка: Facebook

Спешно асеновградчани набират средства за 19-годишно момиче, страдащо от бъбречна недостатъчност. Неврие Мехмед е жител на асеновградското село Мулдава и е бивш възпитаник на СУ "Свети Свети Кирил и Методий" в Асеновград. Тя е била абитуриентка през пролетта на тази година. Момичето е изправено пред сериозно изпитание. Състоянието й е тежко и се налагаше да й бъде извършена животоспасяваща операция - нужно бе да й се трансплантира бъбрек.

За донор бе определена нейната майка, но за самата операция, както и за хоспитализацията на пациентката, са необходими общо около 50 000 лева, които са непосилни за събиране от семейството на Неврие. Поради тази причина, близките й организират благотворителна кампания. Трансплантацията бе извършена в турска клиника само преди дни. По информация от нейни близки, за да бъде проведена интервенцията бе необходим превод на поне половината от сумата, което направи събирането на средствата още по-спешно.

Методът за бъбречна трансплантация, който промени живота на две семейства

Каквото и да има човек в живота си, ако няма здраве - всичко останало е без значение. Навременната и качествената лекарска помощ, благо...

До началото на изминалото лято Неврие Мехмед е поддържала състоянието си с медикаменти. Изведнъж обаче нещата започнали да се влошават и да се правят изследвания. Оказало се, че и двата и бъбрека отказали да функционират. Тогава лекарите съобщили на семейството, че дъщеря им нуждае от незабавна трансплантация на бъбрек. Когато разбрали за всичко това, бивши съученици на момичето се организирали и отново чрез благотворителност, едва за около два дни, събрали близо 6 000 лева.

"Надяваме се всичко да е преминало наред, но пари продължават да се събират, тъй като майка й в момента не е в състояние да работи, а бащата на Неврие е онкоболен. Предстои ѝ също дълго лечение след операцията, както и медикаментозна терапия", обясниха част от оргазинатите . Нейни учители разказват, че Неврие е усмихнато и позитивно момиче и е била много активна в училищните инициативи и дейности. Средства в помощ за лечението на момичето се събират чрез кутии, поставени в СУ "Свети Свети Кирил и Методий" в Асеновград, дюнер "Хабиби", салон "Писи-Хиша" и в кафене „Стела”.

Нейни учители разказват, че Неврие е усмихнато и позитивно момиче и е била много активна в училищните инициативи и дейности. Средства в помощ за лечението на момичето се събират чрез кутии, поставени в СУ "Свети Свети Кирил и Методий" в Асеновград, дюнер "Хабиби", салон "Писи-Хиша" и в кафене „Стела”.

Банковата сметка за дарения е следната:
0000000026459864
Валута: EUR
IBAN: BG26STSA93000026459864
BIC: STSABGSF

Уникален метод за бъбречна трансплантация промени живота на две семейства

Каквото и да има човек в живота си, ако няма здраве - всичко останало е без значение. Навременната и качествената лекарска помощ, благо...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com