45 деца изпробваха сили на лекоатлетическо състезание в Асеновград

561
45 деца изпробваха сили на лекоатлетическо състезание в Асеновград

45 деца от Асеновград и Пловдив изпробваха силите си в различни лекоатлетически дисциплини, съобщава кореспондентът на Actualno.com от Асеновград.

От 10:00 часа тази сутрин чак до следобедните часове на днешния ден малчуганите показаха своите индивидуални и отборни умения по бягане, скачане и хвърляне. Състезанието се организира за първи път в Асеновград. Името му бе „Колкото повече, толкова повече“. Днес то се проведе под надслов „Тичай, скачай, хвърляй и се забавлявай“. В него се включиха деца на възраст от 6 г. до 13 г. С

Силвия Дънекова отказа смешна общинска субсидия

Единствената спортистка с олимпийска квота в Бургас бегачката на 3000 м стипълчейз Силвия Дънекова отказа общинска субсидия за подгот...

ред дисциплините, в които малки асеновградчани показаха умения на площада в Асеновград, бяха: хвърляне на топка; скачане на въже; скок от място; игра на кръст; щафетно бягане; спринт и слалом по бягане с препятствия.

Състезанието стартира с гимнастика за всички деца. За финал участниците от различните дисциплини се обединиха в бягане за издръжливост. В края на надпреварата всички момичета и момчета, участвали в лекоатлетическото състезание, получиха грамоти. Класиране не бе оформено и всички са победители, тъй като целта на днешното мероприятие бе чрез спорта да се подобри физическото състояние на подрастващите и да се работи за социалното приобщаване на деца в риск, посочиха организаторите. И допълниха, че спортуването възпитава, социализира, изгражда характер, бори се с асоциалното поведение, прави децата по-адаптивни, по-устойчиви и по-предпазени от злоупотреби или от извършване на противообществени прояви.

Повод за провеждане на лекоатлетическото състезание в Асеновград е днешният 4-ти юни - Международен ден за защита на децата, жертви на насилие. Организатори са Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Асеновград и асеновградският Спортен клуб „Тритон Екстрийм”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com