Асеновград се запозна с ОП "Наука и растеж"

24345
Асеновград се запозна с ОП "Наука и растеж"

Новата европейска оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж" беше представена пред обществеността в Асеновград от представители на Областен информационен център Пловдив, предаде кореспондентът на Actualno.com в града. Събитието се проведе в Градска библиотека „Паисий Хилендарски“.

Сред приоритетите пред новостартиралата платформа ще са подпомагане на научни изследвания и технологично развитие и насърчаване образоването и ученето през целия живот на човека, поясниха представителите на Областен информационен център. Общият бюджет на „Наука и образование за интелигентен растеж“ възлиза на 1,3 милиарда лева.

В "Пътешествие към най-удивителните библиотеки по света" ще се впуснат деца от Асеновград

Градска библиотека "Паисий Хилендарски" в Асеновград ще участва в Националната библиотечна седмица. Целта на кампнията е да се популяри...

На срещата бе подчертано, че тази програма е от изключително значение за България, тъй като ще засегне един от основните проблеми в страната ни. А именно - развитието на образованието.

От срещата в Асеновград стана ясно още, че освен ведомства, като Министерството на образованието и науката и Българската академия на науките, бенефициенти по програмата могат да бъдат и редица образователни и обучителни организации. Такива са работодатели, браншови организации, центрове за професионално обучение, общини, неправителствени организации, извънучилищни педагогически учреждения, младежки и спортни клубове и други.

Интерес сред присъстващите предизвика и това, че България за първи път ще има достъп до средства от структурните и инвестиционни фондове на Европейската общност, предназначени за инвестиции за научни изследвания, както и за образователна интеграция и подпомагане на деца, ученици и младежи със специални образователни потребности. А средствата по програмата са разпределени в четири приоритетни оси, съобразно заложените цели.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com