X
 
 

Асенoвградчани протестират срещу затварянето на околовръстния път

2272 0
Асенoвградчани протестират срещу затварянето на околовръстния път
Асенoвградчани с протестна подписка, адресирана до Община Асенoвград. Група граждани инициират писмо до кмета заради затварянето на околовръстния път на града. Забраната за движение на моторни превозни средства влезе в сила преди около три месеца.

Валидността й е определена чрез заповед до 01.05.17 г. и е във връзка с осъществяването на строително-ремонтни дейности, касаещи реализирането на проекта за Воден цикъл. Хора, развиващи бизнес край въпросния участък и преминаващи от там, за да отидат на работа в близкото предприятие, разказаха пред Actualno.com, че от няколко дни, освен забранителните табели, входът на пътя, откъм града, е затворен и насипан с пясък.

Асеновград докосна слънцето с йога на открито

Асеновград докосна слънцето с йога на открито. Деца, тийнейджъри и вече пораснали асеновградчани – жени и мъже – се включих...

За да достигнат до работа, към настоящия момент, гражданите изминават няколко километра повече, заобикаляйки през целия околовръстен път на Асенoвград.

“Друг е въпросът, ако се наложи за обектите в затворения участък да реагират автомобили на Бърза помощ, Пожарна или Полиция. Тогава те също трябва да обиколят през града, за да достигнат почти до изхода му и отново да се върнат към околовръстното.“, коментираха ситуацията участници в подписката. Хората, които развиват бизнес там, са категорични, че ще заведат дела заради нанеснените финансови загуби.

В отговор от Община Асенoвград посочиха, че след като има поставени ограничителни и забранителни знаци, това означава, че движението на превозни средства в района е забранено. А гражданите нарушават ограничението и преминават през опасните зони на своя отговорност. И още – според заповедта на кмета, не би следвало от там да преминават автомобили. Така че начинът, по който фирмата изпълнител е осигурила изпълнението на нареждането, не е незаконен.

Протестната подписка, организирана от живеещи и работещи в района на околовръстния път асеновградчани вече стартира. Събирането на подписи тече, а входирането й в Община Асенoвград ще се случи до няколко дни.

Планират референдум в Асенoвград с въпроси за озеленяване и сигурност

Местен референдум по два въпроса ще инициират „Зелените“ в Асенoвград. Темите, които ще бъдат засегнати, касаят обособяване...

Actualno.com

Етикети: