X
 
 

Асеновградчанка осъди шофьор, блъснал я с колата си на пешеходна пътека

3181 0
photo of Асеновградчанка осъди шофьор, блъснал я с колата си на пешеходна пътека
Снимка: Actualno.com/Теодора Димитрова
Асеновградчанка осъди 70-годишен шофьор, който я блъсна с колата си на пешеходна пътека в рада. По-късно мъжът поиска от президента на страната да му бъдат опростени задълженията за държавни такси. Мнение по въпроса изрази и Общински съвет-Асеновград на 50-тото редовно заседание, като посочи, че дългът, който възлиза на около 450 лева, следва да бъде опростен. 72-годишната жена е претърпяла инцидента преди повече от четири години. Вечерта, около 21:00 ч. на 19.08.14 г., тя е била блъсната на пешеходна пътека на улица „Васил Левски“ в Асеновград. В резултат на удара, асеновградчанката е получила множество травми – мозъчно сътресение, контузия на главата, хематоми на подкожни меки тъкани, гръдния кош, двете подбедрици, рамената, горните и долните крайници. Шофьорът твърди, че злополуката се е случила, заради заслепяване от насрещното движение на автомобили.

Задочен спор между двамата възниква в съда, тъй като се счита, че 72-годишната асеновградчанка е имала техническа възможност да забележи фаровете на приближаващия автомобил и да спре, вместо да пресече. След като бива проведено разследване по случая, Районен съд-Асеновград осъжда шофьора да заплати обезщетение на пострадалата в размер на 3 000 лева, за нанесените й вреди, както и разноските по производството.

Блъснаха дете на пешеходна пътека в София

14-годишно момиче беше блъснато на пешеходна пътека на столичния булевард „Княз Ал. Дондуков“, съобщи bTV. По първоначална...

През миналата година 70-годишният асеновградчанин изплатил дължимото на жената, която е блъснал с колата си. Към днешна дата остават задълженията към държавата. Следва да се платят разноските за съда, които са в рзмер на около 450 лева. Той се обръща с молба към президента на България, задължението да бъде опростено, тъй като няма финансовата възможност да го покрие. Мъжът казва, че е пенсионер поради заболяване и пенсията му е близо 180 лева. Живее със съпругата си. Тя също е пенсионер и месечният й доход е в размер на малко над 250 лева.

Общинските съветници на Асеновград бяха единодушни в мнението си по казуса, че следва да бъде опростено задължението на асеновградчанина.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители