Какво беше направено за спорта в Асеновград през последните 4 години?

1054
Какво беше направено за спорта в Асеновград през последните 4 години?
Снимка: Община Асеновград

Кметът на община Асеновград доктор Христо Грудев е номиниран в националния конкурс „Кмет на годината“. Инициативата се провежда ежегодно е по идея на портала kmeta.bg . Как да гласувате, научете – ТУК: https://www.asenovgrad.bg/bg/novini/kmetat-na-asenovgrad-s-nominatsiya-v-konkursa-kmet-na-godinata .

В последните 4 години, под ръководството на д-р Грудев, като кмет на община Асеновград, са привлечени и вложени милиони средства в града и населените места в района. Инвестира се както в малки, така и в големи инфраструктурни, културни, образователни, спортни и друг вид обекти. Всеки може да гласува за кмета на Асеновград в специализираната категория „Спорт и младежки политики“.

Ето какво беше направено за спорта през мандат 2019 г. – 2023 г.:

  1. Изградени са нови спортни площадки в ОУ „Отец Паисий“ и ОУ „Христо Ботев“ в Асеновград. Едната е комбинирана - за волейбол и баскетбол, а другата - за мини футбол.
  2. Извършен беше ремонт на Спортна зала „Асеновец“ в Асеновград. Ремонтиран изцяло беше покривът и беше сменена дограмата. Ремонтираха се тренировъчната зала, фоайето и стълбището.
  3. Обновена напълно беше Спортна зала за вдигане на тежести „Иван Веселинов” в Асеновград”. Подменени бяха старата дограма с нова – PVC, входната двукрилна врата и подовата настилка. Ремонтираха се вътрешните стени, фасадите и покривът. Смениха се осветителните тела, подиумите и климатизаторите.
  4. Изгради се чисто нова спортна зала в с. Тополово – за баскетбол и волейбол.
  5. Реновира се стадион „Шипка“ в Асеновград. Съоръжението вече разполага с общо 850 седящи места. Възобновена е емблематичната трибуна „Трите пейки“. Спасена бе съдбата на помощното тренировъчно игрище. Припомняме, че част от площта там беше частна собственост и съществуваше опасност младите футболни надежди на града да останат без място за тренировка. Водиха се дълги и трудни преговори между общинското ръководство и собствениците и в крайна сметка се достигна до консенсус.
  6. Създадена е велоалея. Съоръжението е по трасето от моста при централния площад до Градския басейн в Асеновград. За целта е положен специализиран асфалт. Монтирани са пътни знаци и предпазни парапети. Велоалеята е с ширина 2,50 метра, като включва две ленти за движение и бордюри - двустранно. Движението е двупосочно, а алеята е направена с цветен асфалт.
  7. Община Асеновград подпомогна изграждането на спортна площадка в с. Тополово. Инициатори са местни жители, като много хора се включиха и с доброволен труд. Сумата, която бе отпусната от общината, е в размер на 4 000 лв. Игрището може да се ползва не само за футбол, но и за тренировки по волейбол. Съоръжението е изградено в двора на ОУ „Отец Паисий“.
  8. Oбщина Асеновград е одобрена за изграждане на младежки център в града. Реализирането на проекта включва и създаването на нови 2 спортни игрища – за мини футбол и за стрийтбол. Комплексът ще е разположен в заградената зона пред Градския плаж (от страната на ул. „Спортист“). В младежкия център пък ще се провеждат образователни курсове, ще се подпомагат младите хора за търсене и намиране на подходящи работни места и др. Всички дейности, провеждани на територията на младежкия комплекс ще бъдат безплатни.
  9. Община Асеновград кандидатства пред Министерството на образованието и науката (МОН) с проектно предложение за изграждане на физкултурен салон в двора на ОУ „Ангел Кънчев“ в града. Така ще се осигури пълноценното протичане на часовете по физическо възпитание. Ще се създадат възможности за сформиране на училищни отбори и организиране и провеждане на различни състезания.
  10. ОУ „Панайот Волов“ в асеновградския кв. „Долни Воден“ вече разполага с многофункционален физкултурен салон. Предстои пускането на обекта в експлоатация. Новата постройка разполага с голям и малък физкултурни салони, стая за преподаватели, 2 съблекални, санитарни възли и склад.
  11. Община Асеновград кандидатства с проект за внедряване на мерки за енергийна ефективност на спортна сграда – гребна база „40-те извора“. В момента мястото се ползва за тренировка на Спортен клуб „Кану-каяк – Асеновец“.
  12. Общинското ръководство осигури отделна зала за дейността на Общински младежки съвет - Асеновград, където членовете на сдружението да осъществяват креативната си дейност.
  13. Асеновград приема домакинството и организира различни грандиозни и по-малки спортни събития и инициативи, като Ултрамаратона "Персенк Ултра", "Асеновградски баири", "Ден на ходенето" и други състезания, чрез които да стимулира жителите на общината да се движат и да спортуват.
  14. Всяка година се подпомагат финансово спортни клубове, развиващи дейността си на територията на общината.
  15. Ежегодно се провежда и церемонията „Спортист на годината“, на която лично кметът на Асеновград награждава спортните деятели, клубове и събития, получили най-голям отзвук сред обществеността и постигнали високи резултати в престижни състезания. Градоначалникът непрекъснато подкрепя различни младежки инициативи и акции, организирани от млади асеновградчани.

За да гласувате в конкурса „Кмет на годината“, след което в частност - за категория „Спорт и младежки политики“ – натиснете ТУК: https://kmetnagodinata.bg/obshtina/goliama .

*Подробна информация по всички споменати спортни теми може да откриете в официалния интернет сайт на община Асеновград – ТУК: https://www.asenovgrad.bg/ .

Още: Обсъдиха проекта за бюджет на община Асеновград

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

„Асеновградски баири“ – Два дни спорт, музика и адреналин

„Капка по капка - живот“ – кръводарителска кампания в Асеновград

ДФ „Асеневци“ – Асеновград набира нови доброволци

Започват Майски културни празници на Асеновград

"Танцова фиеста" с пълен площад и безброй танци в Асеновград (СНИМКИ)

Асеновргад посреща празниците със 150 знамена за гражданите и тържествен концерт

Обекти от Концепцията на община Асеновград – II част

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com