Липса на застраховка не позволява ползването на високопроходим противопожарен автомобил в Асеновград

4750
Липса на застраховка не позволява ползването на високопроходим противопожарен автомобил в Асеновград

Един от високопроходимите противопожарни автомобили на Пожарната служба в Асеновград бездейства. Причината е липса на застраховка „Гражданска отговорност“, съобщава кореспондентът на Actualno.com от града.  

Специализираният автомобил, съдържащ техника, която служи за гасене на горски пожари и за спасителни дейности в трудно достъпни терени, е доставен в асеновградската Пожарна преди около месец. „Едва ли обаче експлоатацията му ще стартира по-рано от началото на следващата година“, коментираха пожарникари.

Търсят най-добрата доброволческа инициатива за 2015 г. в Асеновград

Стартира конкурс за инициатива, реализирана на територията на община Асеновград и с помощта на доброволци. Това съобщи кореспондентът н...

Високопроходимият автомобил в Пожарната в Асеновград е последният от общо четирите нови, които Службата в града очакваше да пристигнат тази година след изпълнен проект по Оперативна програма „Околна среда“. Близо два месеца колите стояха в Пловдив, където чакаха да бъдат регистрирани в КАТ. Чак след това те бяха разпределени в Районните служби, които обслужват трудно достъпни планински местности.

„Този пожарен автомобил е най-новият. Той вече е на щат в нашата Служба. Не можем да го ползваме, понеже няма платена „Гражданска отговорност“, заяви инспектор Никола Стойков от РСПБЗН в Асеновград. Той изрази мнение, че самото Министерство явно няма пари да си плати застраховката и затова колата не е в движение и не може да влезе в употреба.

Стойков допълни, че автомобилът все още е в гаранция, независимо че не се ползва. Гаранционният срок е две години, като започва да тече от внасянето на колата в страната. А първите шест месеца от гаранцията вече са изтекли, посочи инспектор Никола Стойков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com