В Асеновград ще има Празници на виното

11355
В Асеновград ще има Празници на виното

Тридневни Празници на виното организира за 23-та поредна година община Асеновград. В рамките на тържествата се провежда традиционният местен конкурс за най-добро домашно вино, съобщиха от общинската администрация. Празниците ще продължат от 30 януари до 1 февруари. През първия ден от 11 часа в Налбантовата къща ще бъде открит двудневният научен форум "Вино и културен туризъм".

От 17,30 ч. в Градската библиотека е награждаването на победителите във Втория национален поетичен конкурс за любовна лирика "Наздравица за любовта". В 11,30 ч. в събота, 31 януари, започва празничното шествие на винопроизводителите и финалистите в конкурса.

Мъж спаси кучето си от удавяне, но загина

Млад мъж се хвърли днес в изравнителния басейн на ВЕЦ "Асеница" в кв. Изток в Асеновград, за да спаси кучето си, но не успя да излезе о...

То тръгва от паметника на Аристи Чорбаджака до църквата "Св.Богородица Благовещение". Ще бъде изпълнен ритуалът "Вино от чешма", а след това празничното шествие продължава до пл. "Акад. Николай Хайтов". Следват награждаването на победителите в третия Кулинарен конкурс "Най-вкусните станимашки сармички" и на призьорите в XXIII конкурс "Най-добро домашно вино - реколта 2014 г."

От 10 ч. в неделя, 1 февруари, в местността Св.Трифон е традиционното честване на празника на виното с народни борби и веселие. "Ще се лее много пенливо вино, ще има народно веселие, дегустация на апетитното винено мезе - станимашките сармички, и още много приятни изненади.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com