Арабската коалиция отрече предприемането на сухопътна операция в йеменския град Аден

5258
Арабската коалиция отрече предприемането на сухопътна операция в йеменския град Аден
Снимка: Getty Images

Арабската коалиция отрече да е предприемала каквато и да е голяма сухопътна операция в Аден, Йемен, в помощ на силите, биещи се срещу шиитските бунтовници хути, предаде БГНЕС.

"Искам да уверя, че днес няма никакво дебаркиране на сили на коалицията в Аден, заяви по саудитската телевизия говорителят на коалицията саудитският бригаден генерал Ахмед ал Асири. Той обаче добави, че не може да коментира провеждащите се операции и че коалицията си запазва всички възможности, за да подкрепи съпротивата и да постигне положителни резултати на място.

Както АФП вече предаде, цитирайки местен представител, ограничен брой войници от предвожданата от Саудитска Арабия коалиция са били разположени днес в Аден, южен Йемен, за да помогнат на силите, които се борят с шиитските бунтовници.

Ограничена сила на коалицията пристигна в Аден, очакват се още войници в града, заявил пред агенцията представителят, пожелал анонимност. 

Досега интервенцията на арабската коалиция в Йемен се ограничаваше до въздушни удари.

На 21 април Саудитска арабия и възглавяваната от нея арабска коалиция обявиха края на бомбардировките от въздуха срещу йеменските бунтовници хути, заявявайки, че са постигнали поставените цели. Но след това въздушните удари бяха подновени.

По данни на ООН в резултат на военния конфликт за последните шест седмици близо 300 000 жители на Йемен са напуснали домовете си и повече от 1200 са загинали.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com