X
 
 

Директорът на Интерпол е разследван в Китай

3397 0
Директорът на Интерпол е разследван в Китай
Снимка: Getty Images/Guliver
Първият директор на Интерпол от Китай - Мън Хунвей, е разследван от Пекин, съобщава електронното издание на вестник The South China Morning Post, цитиран от ИА "Фокус".

64-годишният Хунвей е бивш заместник-министър в Министерството на обществената сигурност в Китай. Той бил „отведен" за разпит от страна на дисциплинарните власти, „веднага щом е кацнал в Китай" миналата седмица, твърди източник на изданието. Още не е ясно защо се провежда разследване срещу Мън Хунвей или къде точно се води то.

Започна разследване за изчезването на ръководителя на Интерпол

Френската полиция е започнала разследване за „изчезване при обезпокоителни обстоятелства“ на Мън Хунвей, съобщиха френски м...

По-рано френската полиция съобщи, че започват издирването на директора на Интерпол, след като съпругата му е подала сигнал. На свой ред от самата организация поясниха, че са наясно с докладите за „предполагаемото разследване“ и подчертаха, че въпросът засяга компетентните органи във Франция и Китай.

Генералният секретар на организацията, а не Хунвей, отговаря за ежедневното управление на Интерпол, поясниха от Агренията. „Централата на Генералния секретариат на Интерпол няма да коментира повече".

Мън Хунвей е видян последно във Франция на 29 септември, съобщиха полицейски източници. Нито Министерството на обществената сигурност, нито външнополитическото ведомство в Китай са коментирали информацията за предполагаемо разследване.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители