X
 
 

Ердоган: Няма да се изтеглим от Сирия преди победа над всички терористи

1252 0
Ердоган: Няма да се изтеглим от Сирия преди победа над всички терористи
Снимка: Getty Images/Guliver
Турция няма да напусне Сирия, докато не победи всички терористични групи там, заяви президентът Реджеп Тайип Ердоган след срещата на върха на лидерите на НАТО в Лондон.

Изказвайки се на среща с турски граждани в Лондон, президентът Ердоган също изрази критики по отношение на позициите на чуждестранни служители и на страните по отношение на антитерористичните операции в Турция.

Кремъл съобщи за предстоящо посещение на Владимир Путин в Турция

Президентът на Русия Владимир Путин ще посети Турция през първите 10 дни на януари, съобщи говорителят на държавния глава Дмитрий Песко...

"Турция е независима във външната си политика и не търси разрешение от други (за стартиране) операции (които счита за необходими) за собствената си сигурност", каза Ердоган.

"Онези, които смятаха, че биха могли да дресират Турция с тероризъм и изнудване, сега чувстват неудобството от неуспеха да постигнат целта си", добави той.

Турция на 9 октомври започна операция „Мирна пролет“ в северна Сирия на изток от река Ефрат, насочена срещу кюрдските Отреди за защита на населението (ОЗН).

Анкара твърди, че с тази офанзива цели да осигури границите на Турция и да помогне за безопасното завръщане на сирийските бежанци.

Осем деца жертва на турски обстрел по сирийски град

Осем деца са сред девет души, убити в понеделник при турска артилерийска атака, която беше извършена по цели близо до училище в северен...

Ердоган също така подчерта, че за Турция териториалната цялост на Сирия е от първостепенно значение, като каза: "Не сме хвърлили око на сирийската земя, но тези, които го правят, трябва да напуснат."

Ердоган засегна и възхода на крайната десница в света. Той каза, че неонацистките организации са толкова опасни за мира и бъдещето на човечеството, колкото Ислямска държава или ПКК.

Actualno.com

Етикети:

Последно в Актуално