Ердоган: Сорос плаща на опозицията в Турция

3194
Ердоган: Сорос плаща на опозицията в Турция
Снимка: Getty images/Guliver

Турският президент и лидер на управляващата ПСР Реджеп Ердоган посочи, че платените соросоиди в страната са много и те са в опозицията, но са обречени на провал.

Ердоган направи това разкритие пред заседанието на регионалните лидери на партийните структури в Анкара и подчерта, че турските соросоиди са финансирани както от местни кръгове, така и от чужбина.

„Ние знаем кои са те и от кои източници се хранят. Те са взаимно преплетени и сега фокусираха всичките си надежди в изборите на 24 юни. Не забравяйте, те са много и с всички сили се стремят към управлението на Турция, мобилизирани са не само в атака срещу личността ми и към Партията на справедливостта и развитието, целта им е да разделят и противопоставят обществото. Аз декларирам тук, че по волята на Аллах те отново ще се провалят. Каквито и заговори да планират, моят Господ стои над техните игри“, посочи Ердоган.

Той прозря дългата ръка на Сорос в събитията от последните 5 години и подчерта, че стремежът на соросоидите да задълбочат линиите на социалните проблеми е претърпял неуспех. Същите ползвали като инструмент за целите си сепаратистки терористични организации, с предателите от движението ФЕТО на Фетулах Гюлен поискали да завземат Турция с цената на кръвта на невинните граждани и пак се провалили. Освен това същите опитали да обградят страната с терористичен коридор по южната граница, но властта с всичките си действия е изкоренила тези им планове, както и другите за периодичните удари по турската икономика, предаде БГНЕС.

„Ако някой иска да види действащ диктатор, той е онзи, който принуди 15 свои депутати да напуснат партията и парламентарната си група, и да преминат в друга. Тези 15 души ти ли ги избра, че ги отстраняваш и ги пращаш другаде? Това само един диктатор може да го измисли“, посочи Ердоган, без да назовава конкретно име. Той каза това по повод решението на Народно-републиканската партия /НРП/ да подкрепи новата „Добра партия“ да сформира своя група в парламента и да може да участва в предсрочните избори, и очевидно визира Кемал Кълъчдароглу. Държавният глава подчерта, че главната опозиционна НРП няма какво да каже на нацията и иронизира лидера й, че все още търси партийния кандидат за президент, като го призова лично да се кандидатира.

„Няма как народът да ви приеме на сериозно и да ви подкрепи, след като правите политика не за да служите на Турция, а единствено, за да пресечете пътя на един човек. Човекът, който е начело на опозицията, определя президента по свой начин. Не можете да намерите такъв, защото нямате по-добър и вероятно ще се спрете на някого, който няма нито проекти, нито визия“, коментира Ердоган от трибуната на форума.

От опозицията обаче припомниха отстранените под натиск и със заповеди на Ердоган кметове на големи общини и лидери на регионални структури на ПСР. Така постовете си напуснаха кметовете на Истанбул, Анкара, Бурса, Балъкесир, Есенюрт, а партийни водачи бяха изгонени заради настояването на президента амортизираните фигури да бъдат подменени с млади хора.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Ако протестираш, умираш! Иран осъди рапър на смърт (ВИДЕО)

"Направиха ни по-силни": Северна Корея за санкциите на САЩ

Обществените поръчки на медицински изделия в Китай под съмнение: ЕС започва разследване

Ердоган обещава срещите му с опозицията да станат редовни

Екстремна жега в Банкок

Пекин: Помощта на САЩ за Тайван е прострелване в крака

Рамзан Кадиров явно гони собствен дневен ред с Иран: Пресни примери

Седем арестувани след антитерористична акция в Австралия

Разкриха масови гробове в Ивицата Газа: ООН призова за разследване

Ердоган се закани Нетаняху да не избяга от отговорност

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com