X
 
 

Германия връща деца на бойци от ИДИЛ

2295 0
Германия връща деца на бойци от ИДИЛ
Снимка: Getty Images / Guliver
Кюрдските общини в Сирия са предали на германското генерално консулство в Ербил четири деца на германски бойци на ИД. Над 100 други деца на германски джихадисти живеят в Сирия.

Четирите деца – три сирачета и едно болно бебе на възраст между 2 и 7 години, са отведени първоначално в бежанския лагер „Ал Хол”, съобщава ДПА.

Високо напрежение: Турски войски предприеха настъпление в Сирия

Министерството на външните работи на Сирия обяви, че турски бронетранспортьори са нарушили границата и са влезли в град Саракиб, съобща...

От Ербил до Германия децата са били придружавани от своите баби и дядовци.

Завръщането в Германия на деца на бойци от ИД е отдавна дискутирана тема. Германия съобщи, че няма свое дипломатическо представителство, което да служи като контактна точка.

През юли Конституционният съд в Берлин постанови, че правителството трябва да изведе членовете на семействата на бойците от ИД. В сирийските бежански лагери, според данни на германското правителство, живеят повече германски ислямисти, отколкото досега. Има данни за 68 жени и нас 120 деца.

Досега Германия не връщаше обратно в страната членовете на семействата на бивши бойци на Ислямска държава. От Министерство на външните работи съобщават, че се разглеждат различни варианти германски граждани, особено деца, при различни хуманитарни ситуации да получат подкрепа за завръщане в Германия. Водещо, обаче, остава правилото да се прави проверка за всеки случай поотделно.

По данни на Rojava Information Center (RIC), в кюрдските лагери има още 117 деца с германско гражданство. В същото време за Германия заминаха 21 деца, които не са граждани на страната, както десетки жени и 66 мъже, от които повече от 40 са участвали във военни престъпления

Къде са сега 40-те хиляди чуждестранни бойци на "Ислямска държава"?

Къде са сега 40-те хиляди чуждестранни бойци от редиците на "Ислямска държава", анализира италианският всекидневник Corriere della Serr...

Години наред в контролирани от бунтовниците територии се осъществява т.нар. "секс джихад".  

Млади жени от Австралия, Малайзия и дори Великобритания и Германия заминаваха за Сирия и Ирак, за да осигуряват „сексуалния комфорт“ и да поддържат духа на джихадистите от Ислямска държава и други терористични формирования.

 По данни на разузнаването през юни 2014 г. групировката Ислямска държава е издала фетва, която освен задължителна военна служба за мъжете предвижда и сексуални задължения за неомъжените мюсюлманки.

Самото понятие „секс джихад“ ("джихад ал никах") се появи през 2013 г., когато лидерите на екстремистите призоваха момичетата сунити да отиват в Сирия и предоставяйки интимни услуги, да подкрепят бунтовниците в името на борбата с неверниците и срещу режима на Башар Асад,

Критиците наричат мута узаконена проституция поради възможността за мъжете „да бъдат женени“ само за ден или дори и по-малко и необходимостта да се плаща на временната жена за секс.

600 чужденци осъдени в Ирак за връзки с ИДИЛ, повечето са жени

В Ирак през 2018 г. са били осъдени над 600 чужденци за връзки с „Ислямска държава“ (ИД), съобщиха правосъдните власти. Сре...

Жените обаче подкрепят бунтовниците от Ислямска държава не само със секс. Групировката създаде специална женска бригада „Ал Ханса“, която носи името на знаменита древнорабска поетеса.

Сред задълженията на жените от тази бригада е патрулиране по улиците на градовете, за да следят жените да спазват нормите на шериата. Те ходят често с оръжие, спират и разпитват жените, появили се на улицата сами, без да са придружени от мъж, проверяват дали мъжете, съпровождащи жени, са техни роднини и дали дрехите на жените отговарят на изискванията на Ислямска държава.

 Голяма част от "иностранките" биваха привличани за "секс джихада", посредством пропагандни видео, които са публикувани в интернет. Дълго време доста от мейнстрийм медиите отричаха съществуването на този проблем.

Actualno.com

Етикети: