Израел разхлабва мерките при огромен брой ваксинирани

2336
Израел разхлабва мерките при огромен брой ваксинирани
Снимка: iStock

Израел облекчава ограниченията, тъй като проучванията там показват, че ваксината на Pfizer е 98,9% ефективна за предотвратяване на хоспитализации и смърт при боледуване от коронавирус. Страната влезе в третата си блокада на 27 декември.

От неделя магазини, библиотеки и музеи могат да работят, но все още се изисква спазването на социална дистанция и носенето на маски. Министерството на здравеопазването съобщи, че това е първият етап от връщането към нормалния живот, предаде BBC.

Първи в света: Израел сваля ограниченията за ваксинирани и преболедували

Израел започва да премахва антикоронавирусните ограничения от 21 февруари, но само за ваксинирани или преболедували COVID-19, според Ми...

Израел в момента е с най-много ваксинирани в света. Повече от 49% от хората са получили поне една доза. Редица обекти, като фитнес зали, хотели и синагоги, изискват от посетителите "зелен паспорт" за ваксиниране. Малък брой хора, които са се възстановили от вируса и в момента не отговарят на условията за ваксина, също могат да получат сертификата. Паспортът, който се съдържа в приложение, се издава от здравното министерство и ще бъде валиден 6 месеца - една седмица след втората доза.

Концерти и спортни събития се провеждат при 75% капацитет - до 300 души вътре и 500 отвън. Въпреки облекчаването на ограниченията, летището "Бен Гурион" в Тел Авив ще остане затворено още 2 седмици.

Премиерът Бенямин Нетаняху казва, че очаква 95% от израелците над 50-годишна възраст да бъдат ваксинирани през следващите 2 седмици.

Не са били регистрирани сериозни странични реакции при десетки деца на възраст под 16 г. в Израел, които са ваксинирани срещу коронавируса, тъй като са изложени на по-висок риск заради различни съпътстващи заболявания. Здравните власти разрешиха да бъдат ваксинирани някои деца, които имат затлъстяване, диабет, тежки белодробни и сърдечни заболявания, рак и имуносупресия.

Как Израел изпревари света, като ваксинира населението си срещу COVID-19?

Израел изпревари света, като ваксинира населението си срещу COVID-19. Данните показват, че там пандемията започва да се забавя инф...

По-рано тази седмица ивицата Газа получи първите си дози от ваксината, след като Израел одобри трансфера през нейната граница. Пратката включва 2000 дози руска ваксина "Спутник V", която ще се използва при пациенти с трансплантирани органи и пациенти с бъбречна недостатъчност, съобщи представител пред Reuters.

Палестинското министерство на здравеопазването сключи сделка с израелското за ваксиниране на 100 000 палестинци, които работят в страната. Смята се, че до момента 5 милиона палестинци чакат ваксините си.

ОЩЕ: Борисов пред Нетаняху: Израел постига изключително високи резултати в борбата срещу коронавируса

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Ако протестираш, умираш! Иран осъди рапър на смърт (ВИДЕО)

"Направиха ни по-силни": Северна Корея за санкциите на САЩ

Обществените поръчки на медицински изделия в Китай под съмнение: ЕС започва разследване

Ердоган обещава срещите му с опозицията да станат редовни

Екстремна жега в Банкок

Пекин: Помощта на САЩ за Тайван е прострелване в крака

Рамзан Кадиров явно гони собствен дневен ред с Иран: Пресни примери

Седем арестувани след антитерористична акция в Австралия

Разкриха масови гробове в Ивицата Газа: ООН призова за разследване

Ердоган се закани Нетаняху да не избяга от отговорност

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com