Китаец се удави в опит да получи застраховка за потънала кола

2714
Китаец се удави в опит да получи застраховка за потънала кола
Снимка: Getty Images / Guliver

Китайски бизнесмен се удави докато се опитваше да потопи своя „ягуар” на дъното на река, за да получи застраховка, съобщи изданието „Пейпър”.

39-годишният мъж решил да имитира авария, след като разбрал, че застрахователите ще му изплатят сума, по-голяма от тази при продажба на колата. „Ягуарът” бил купен преди 5 години и сега цената му била 400 хиляди юана (60,6 хил. долара), докато сумата от застраховката щяла да е 500 хил. юана (75 000 долара).

Душевноболен китаец уби трима с пръчици за хранене

В китайската провинция Хънан е задържан душевноболен мъж, който убил трима пациенти в частна клиника с пръчици за хранене. Инцидентът ...

Извършителят на застрахователната измама подробно планирал действията си. Най-напред използвал оборудване, за да управлява дистанционно колата с мобилен телефон и така я вкарал в реката до селището Венлин в източната провинция Джъдзян. После, заедно с 29-годишна своя позната скочили в реката.

По план момичето трябвало веднага да се добере до брега, а мъжът да влезе в колата, за да вземе устройството за дистанционно управление.

След това момичето трябвало да извика полиция, изчаквайки шофьора също да излезе на брега.

Жената трябвало да каже, че тя е шофирала, защото така историята щяла да е по-правдоподобна.

Китаец спаси съпругата си от самоубийство като я хвана за косата

Жител на китайката провинция Шанси спаси съпругата си от самоубийство като успя да я хване за косата след като тя скочи от покрива на к...

Когато планът вече бил в ход момичето се притеснило, че партньорът му не се появява и решило да се обади на полицията без да го чака повече.

Местни жители открили мъжа във водата, но той починал преди пристигането на линейка. Най-вероятно не е успял да излезе от колата след като взел дистанционното.

Двамата авантюристи избрали този участък от реката, защото смятали, че там водата не е повече от метър дълбока, но на практика дълбочината била около 2 метра.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com