X
 
 

Китай обмисля махане на наказателните мита за американски селскостопански продукти

1332 0
photo of  Китай обмисля махане на наказателните мита за американски селскостопански продукти
Снимка: iStock
Китайски вносители са призовали правителството в Пекин за премахване на наказателните мита за някои американски селскостопански продукти.

Неназованите вносители разговарят с американски доставчици за потенциалното ценообразуване и се обърнаха към китайски държавен орган за надзор над митата, за да бъдат премахнати налозите, съобщиха почти идентични информации различни медии, предаде БГНЕС. 

Вносителите действали "според нуждите на вътрешния пазар", се казва в публикациите.

Не се дават допълнителни подробности, като например кои продукти могат да бъдат засегнати.

Това може да е жест на добра воля, след като Съединените щати по-рано този месец съобщиха, че са извадили 110 китайски стоки за износ от собствения си списък с наказателни мита.

Двата икономически гиганта си размениха наказателни мита, покриващи повече от 360 милиарда долара в двустранната търговия, след като американският президент Доналд Тръмп започна търговска война миналата година, която нанесе вреда на производителите от двете страни на Тихия океан.

Но Тръмп и китайският президент Си Цзинпин се съгласиха на примирие и за съживяване неколкократно прекъсваните търговски преговори, когато се срещнаха в кулоарите на срещата на върха на Г-20 в Япония на 29 юни.

Информацията се появи само няколко дни след като Тръмп обвини Пекин в неизпълнение на обещанията да увеличи вноса на американски селскостопански продукти.

След срещата на върха в Осака, Тръмп обяви, че в замяна на обещанието на Вашингтон да спре планираното увеличение на митата на китайския внос от 300 млрд. долара, Пекин предложил да купи "огромно количество храна и селскостопански продукти" от САЩ.

"Мексико се справя отлично на границата, но Китай ни разочарова, че не купуват селскостопанските продукти от нашите велики фермери, както казаха, че ще направят," написа в Туитър в четвъртък Тръмп.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
8 признака, че мъжът отдавна НЕ е правил секс

Харесвате си готиния колега от съседния отдел. Той е симпатичен, млад и със сигурност финансово по-добре от вас. Въпреки това, има някои слухове,...