"Нафтогаз" с ново предложение към "Газпром"

19448
"Нафтогаз" с ново предложение към "Газпром"

„Нафтогаз” изпрати на „Газпром” проект за допълнително споразумение, в което се предлага промяна в съществуващия договор за цената, обема и условията за доставка на природен газ. Това се съобщава на официалния сайт на украинската енергийна компания.

Руският енергиен министър Александър Новак по-рано заяви, че могат да бъдат обсъдени възможни отстъпки за бъдещи доставки, но не може да става въпрос за преразглеждане на условията на действащите договори.

Още 6 жертви в Донецк, казаци нападнаха храм в Симферопол

За нови 6 жертви в Донецк съобщават информационните агенции. Убийствата са станали при опит за извозване на телата на загиналите през т...

„НАК „Нафтогаз-Украйна” е отправила проект за допълнително споразумение към сключения на 19 януари 2009 г. договор за покупко-продажба на природен газа периода от 2009 до 2019 г. между НАК „Нафтогаз” и „Газпром” АД. В допълнителното споразумение се предлага внасяне на промени в условията на договора в частта за цената, обема и условията за доставка на природен газ”, се казва в съобщението.

„Проектът за допълнително споразумение ще позволи разрешаването на всички спорни въпроси относно вноса на руски газ”, предполагат от „Нафтогаз”, предаде КРОСС.

На 2 юни ще се проведе четвъртата среща от тристранните преговори между Украйна, Русия и ЕС, на която се обсъждат въпросите за доставките на руски природен газ в Украйна.

Украйна заяви, че е готова да заплати дълга си към Русия за синьото гориво след потвърждаването на цена от 268,5 долара за 1000 куб. м. Цената на „Газпром” от 1 април е 485 долара.

Майданът в Киев остава, реши Народното вече и освирка Кличко

На Народното вече, провеждащо се на площад "Независимост" в Киев днес, е взето решение за възобновяване на народните събрания всяка сед...

Украинският енергиен министър Юрий Продан в петък заяви, че „Нафтогаз” е изплатил на „Газпром” 768 млн. долара. Постъпването на плащането се очаква да стане на 2 юни. По данни на „Нафтогаз”, тази сума изплаща дълга за първото тримесечие на 2014 г., изхождайки от цената 286,5 долара.

„Газпром” заради украинския дълг, въведе авансово плащане за Украйна. Ако предварителната сметка за юни не бъде платена в срок, Русия може да прекрати доставките на природен газ от 3 юни. Това създава потенциална заплаха за транзита на руски газ в Европа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com