Нов въздушен удар по сирийския град Хан Шейхун

5127
Нов въздушен удар по сирийския град Хан Шейхун
Снимка: Getty Images/Guliver

Неидентифицирани самолети са ударили град Хан Шейхун, държаният от бунтовниците град, в който беше извършена предполагаемата химическа атака, по-рано тази седмица, съобщи ДПА.

Най-малко една жена е убита и друг цивилен е ранен по време на въздушните удари, които са извършени в източната част на града, съобщава сирийския Център за наблюдение на правата на човека, ръководен от Рами Абдел Рахман, който получава информация директно от контролирания от бунтовниците град.

Сирийските ВВС възобновиха излитанията от летище „Ал Шайрат“

Сирийските военновъздушни сили (ВВС) възобновиха излитанията от летище „Ал Шайрат“, ден след американския ракетен удар, съо...

CNN пише, че руска фрегата, въоръжена с крилати ракети, се е отправила към Средиземно море като очевидна демонстрация на сила от страна на Руската федерация. Предстои фрегатата „Адмирал Григорович“ да осъществи връзка с логистична база в град Тартус, Сирия. Москва също така обеща да помогне за укрепване на противоракетната отбрана на Сирия, след като САЩ удари авиобаза „Ал Шайрат“ в западната част на страната.

Ударите са извършени ден, след десетките ракетни удари на САЩ, по правителствена военновъздушна база в централната част на Сирия, откъдето се предполага че е нанесена химическата атака над града преди дни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com