Осъдиха египетска телевизионна водеща заради призив за раждане извън брака

2126
Осъдиха египетска телевизионна водеща заради призив за раждане извън брака
Снимка: Getty Images / Guliver

Египетската телевизионна водеща Дуа Салах бе осъдена на три години затвор и парична санкция 10 хиляди египетски фунта (568 долара) заради призив към сънародничките си да раждат и без брак, ако не искат съпруг.

Според арабското издание Layalina, цитирано от РИА-Новости, в едно от предаванията "Заедно с Дуди" по египетската телевизия "Ан Нахар" Салах повдигнала въпроса за самотните майки. Според нея в Египет самотна майка може да стане само ако се разведе със съпруга си или овдовее. Водещата предложила да се обсъди дали в Египет е възможно да се ражда и възпитава дете извън брака и по собствено желания. При това водещата се появила за предаването в дрехи за бременни жени и с характерната издутина под дрехата.

Египетският президент иска мир между Израел и Палестина

Президентът на Египет Абдел Фатах ас Сиси призова палестинците да превъзмогнат различията помежду си и да водят мирно съвместно съществ...

Предаването получи широк отзвук. Недоволен от думите ѝ египетски юрист подаде иск срещу нея. Първоинстанционен съд сметна изказванията на жената за безнравствети и нарушаващи устоите на семейната институция. След като плати гаранция журналистката ще може да остане на свобода и да оспори присъдата .

Миналата година през лятото на масовия екран се появи филмът "Купувам мъж" , в който главната героиня - успешна млада жена - отчаяла се да си намери спътник в живота и заради това взела решение да се омъжи само заради дете и дори готова да плати услугите на временния съпруг. Въпреки малкия, дори за Египет, бюджет, филмът стана една от най-популярните ленти за 2017.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com