X
 
 

Повече от 6600 нелегални мигранти са задържани в Турция

1191 0
photo of Повече от 6600 нелегални мигранти са задържани в Турция
Снимка: iStock/Guliver
Най-малко 6 644 нелегални мигранти са задържани през изминалата седмица на територията на Турция, съобщава Анадолската агенция.

В северозападната провинция Одрин полицията е задържала 4 365 нелегални мигранти. Според местните сили за сигурност, Гърция полага усилия да връща нелегални мигранти в Турция, което било в нарушение на Женевските конвенции и на Европейската конвенция за защита правата на човека.

Ердоган: Турция не може да поеме нова мигрантска вълна от Сирия

Турция не може да поеме нова вълна мигранти от Северна Сирия. Това заяви президентът на страната Реджеп Таийп Ердоган във вторник, като...

В крайбрежните провинции Чанаккале, Баликесин, Измир и Мугла турската брегова охрана е задържала общо 2025 човека, които се опитали да преминат нелегално по море в Европа.

Турция е ключова транзитна точка за нелегалните мигранти, които искат да се установят в Европа, за да започнат там нов живот. Най-голям е броят на бягащите от война и преследване.

Мигрантите са от Пакистан, Конго, Сирия, Ирак, Афганистан, Тунис, Кувейт, Мароко, Туркменистан, Египет, Бангладеш, Индия, Сомалия, Гана, Нигерия и Еритрея.

Всички задържани през седмицата мигранти са отведени в болници за оказване на медицинска помощ или са прехвърлени в провинциалните служби по миграция.

Продължава напливът от бежанци към гръцките острови

През уикенда само на гръцкия остров Лесбос са пристигнали 455 бежанци и мигранти, от които 277 са регистрирани през нощта и в ранните у...

През 2018 г. на територията на Турция са задържани около 268 000 нелегални мигранти.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално