Путин иска руската кухня да пребори "Макдоналдс"

25965
Путин иска руската кухня да пребори "Макдоналдс"
Снимка: Getty Images / Guliver

Руската кухня е превъзходна и може да пребори „Макдоналдс", заяви руският президент Владимир Путин на среща със Съвета на законодателите, цитиран от РИА Новости. Според него може да бъдат създадени регионални вериги за хранене, предлагащи национална кухня и те много успешно да конкурират други вериги.

"Имаме превъзходна кухня. Въпросът е как да установим производство и добро качество, по-добро от, да кажем, потенциалните конкуренти, включително „Макдоналдс", каза Путин.

Канада разшири санкциите си срещу Русия

Канадският премиер Стивън Харпър обяви, че страната му разширява санкциите си срещу Русия във връзка с анексирането на Крим. Новите са...

Путин и добави, че на него например много му харесват осетинските пирожки. Като пример за добра национална кухня той посочи и ястията чак-чак, татарски беляши и др.

Според държавния глава такова производство няма да е скъпо, ще изглежда домашно приготвено, но ще следва принципите на промишленото производство.

С тази идея може да се заемат дребният и средният бизнес, ако им се предоставят опредени условия.

Русия остава втора в света по обем на износа на оръжие

Русия е един от лидерите в глобалния оръжеен пазар и твърдо държи второто място по обем на продажбите на оръжие. Това заяви днес руския...

Наскоро Жерар Депардийо, който получи руско гражданство, обяви плановете си да открие в Русия собствена верига ресторанти за бързо хранене. Първата закусвалня ще бъде открита в Санкт Петербург, а следващата ще е в Москва, предвиди актьорът, а в - по-далечно бъдеще - разширение на веригата. В ресторантите ще се предлага предимно скара, разкри самият Депардийо, предаде КРОСС.

"Веригата ще функционира на принципа на франчайзинга. Вече продадох правата на заинтересовани руски предприемачи. Аз няма да участвам пряко в управлението на заведенията. Просто експортирам френско ноу-хау", казва Депардийо, за когото това не е първият опит в ресторантьорския бизнес.

Актьорът е собственик на френската кухня La Fontaine Gaillon, базирана в Париж. Депардийо освен това притежава агенцията за недвижими имоти Cogimmo, винарската изба и бутик за нита La Cave a Gerard /"Пещерата на Жерар"/, както и хотела Cyran R плюс авиокомпания със същото име, чийто авиопарк се се състои от един-единствен самолет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com