Русия се хвали с успешни ракетни удари

9618
Русия се хвали с успешни ракетни удари
Снимка: Gettyimages.com

Русия се похвали официално с нови успешни удари срещу "Ислямска държава" в Сирия". В резултат на нанесените удари от руската подводница „Ростов на Дон” са поразени всички набелязани цели, съобщи военният министър на Русия Сергей Шойгу, предаде БГНЕС.

„В резултат и авиацията, и подводният флот извършиха успешни изстрелвания, всички цели са поразени. За пореден път крилатата ракета „Калибър” показа своята ефективност на далечни разстояния”, каза Шойгу при срещата си с руския президент Владимир Путин. Той добави: „Целите бяха два големи пункта на терористите на територията на Рака”. С пълна увереност можем да кажем, че са нанесени много сериозни щети на складове с боеприпаси и завод за изработка на мини, и, естествено, по нефтената инфраструктура”, каза министърът.

Лидерът на ИД води в класацията на сп. "Тайм" за личност на годината

В ежегодната класация на списание „Тайм” тази година е включен и лидерът на „Ислямска държава” Абу Бакр ал-Багд...

По думите на министъра е било проследено както изстрелването, така и полетът и ударите по целите. Освен това Шойгу отбеляза, че всички цели, по които са нанесени удари от самолетите също са били подробно проследени с „всички видове разузнавателни средства”.

Ударите по петролната инфраструктура са били насочени по преработката, транспорта и разтоварването на петрола, използван за финансиране на ИД.

Междувременно стана известно, че е открит бордовият регистратор ("черната кутия") на руския бомбардировач Су 24, свален близо до сирийско-турската граница от турски изтребител. Путин поръча откритият бордови регистратор да бъде отворен само в присъствието на чуждестранни експерти.

Русия е предупредила САЩ за извършените удари, съобщиха от Пентагона.

Синът на Ердоган: Занимавам се със сторителство, не с транспорт на петрол

Билал, синът на турския президент Реджеп Ердоган, твърди, че не е участвал в незаконна търговия с петрол на терористичната организация ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com