Руски патрули между сирийските и турските сили

3061
Руски патрули между сирийските и турските сили
Снимка: Getty Images/Guliver

Руската военна полиция патрулира линията между сирийските и турските сили в северна Сирия, съобщава руското министерство на отбраната, цитирано от "Ройтерс" и "РИА новости".

Сирийските правителствени сили, съюзници на Русия, имат пълен контрол над северния сирийски град Манбидж, а руските войници се координират с турската армия в района на Манбидж, предаде "Интерфакс".

Хуманитарни организации са прекратили помощта си за кюрдите в Северна Сирия

Международните хуманитарни организации, работещи в приграничните зони на Североизточна Сирия, са спрели дейността си и са прекратили да...

"Руската военна полиция продължава да патрулира северозападната граница на Манбидж по линията на комуникация между сирийските и турските сили. Организирано е сътрудничество с турската страна", заяви руското министерство на отбраната.

Пратеникът на Кремъл за Сирия нарече военната офанзива на Турция в североизточна Сирия "неприемлива" и операцията не е съгласувана с Москва предварително.

Александър Лаврентиев, пратеникът на руския президент Владимир Путин за Сирия, също потвърди, че Русия е сключила споразумение между сирийското правителство и кюрдските сили, кюрдите да отстъпят контрола над територията на сирийските войски.

Разговорите между кюрдите и Дамаск са се състояли в руската въздушна база Хмеймим в Сирия. Русия няма да допусне сблъсъци между Турция и Сирия

SANA потвърждава, че сирийските армейски части са влезли в Манбидж часове след като поемат контрола над Табка и нейното военно летище, както и Айн Иса в северната част на Рака и голям брой близки села и градове.

Катар: Операцията в Сирия не цели завземане на територии

Операцията на Турция в североизточната част на Сирия не представлява опит за завземане на сирийски територии, заяви министърът на външн...

Сирийските кюрди постигнаха споразумение с правителството в Дамаск относно разполагането на сирийските армейски сили близо до северната граница, след като американските войски се изтеглиха от региона преди турско нахлуване.

Американски военни се опитали да възпрепятстват изпращането на сирийски и руски сили в близост до Манбидж, съобщи базираната в Лондон така наречена Сирийска обсерватория за правата на човека.

Кюрдските власти заявяват, че сделката "проправя пътя към освобождаването на останалите сирийски градове, окупирани от турската армия, като Африн".

Анкара твърди, че операцията е предназначена за прочистване на кюрдските бойци, определяни за терористи.

Досега турските войски са поели контрола над 109 квадратни км територия, включително 17 села около Тел Абяд и четири села около Рас ал Айн, коментира по-рано Ердоган.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Ново мощно земетресение удари Тайван (ВИДЕО)

Убити и ранени при удар по газов комплекс в Ирак

Колата на израелски министър се преобърна, той е в болница (ВИДЕО)

"Борба между потисници и потиснати": Турският външен министър за спора между израелци и палестинци

Вместо да се срещне с Путин, Ердоган отива в САЩ през май

Да сме партньори, а не съперници: Си Дзинпин към Блинкен

Пекин: Китайски шпионаж в Германия? Чиста измислица

Жена от Южна Корея се влюби във фалшив Илон Мъск и му даде 50 000 долара

Путин потвърди, че ще посети Китай - ето кога

Пожар пламна на товарен кораб, пътуващ към България (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com