Руските удари в Сирия - срещу "Ислямска държава", но и срещу други терористи

8243
Руските удари в Сирия - срещу "Ислямска държава", но и срещу други терористи
Снимка: Gettyimages

Мишени на руските въздушни удари в Сирия са добре известни терористични организации, съобщиха от Кремъл.

По-рано през деня руският външен министър Сергей Лавров отхвърли като "необосновани", твърденията на Запада, че първите руски въздушни удари на сирийска територия не са били насочени срещу групировката "Ислямска държава" (ИД), информира bTV.

Лавров: В Сирия руските ВВС ще нанасят удари по позициите на Ислямска държава

В Сирия руските ВВС ще нанасят удари по позициите на Ислямска държава. В същото време Русия не възнамерява да нанася въздушни удари по ...

"Тези организации (които са в списъка с цели) са добре познати и целите са избрани в сътрудничество със сирийските въоръжени сили", каза обаче по-късно през деня говорителят на президента Дмитрий Песков.

Попитан дали Путин е доволен от това как върви руската въздушна кампания, Песков отвърна, че още е рано да се говори за това.

"Асошиейтед прес" тълкува думите на Песков като уточнение, че Москва нанася удари не само срещу "Ислямска държава", но и други групировки.

По данни на руското министерство на отбраната от снощи Русия е нанесла 20 удара в Сирия.

Русия е изпратила на 50 военни самолета в Сирия срещу цели на "Ислямска държава"

Русия е изпратила повече от 50 военни самолета, морски пехотинци, парашутисти и специални сили в Сирия, където започна да нанася въздуш...

На въпрос дали руската държава е готова да реагира на евентуално засилване на терористичната опасност заради започналата операция в Сирия, Песков каза, че спецслужбите постоянно взимат необходимите мерки за противодействие на тероризма във всички негови прояви, предаде ТАСС.

Механизмът за информационно координиране между страните за действията в Сирия работи, но в медиите се появяват много изопачени данни за ситуация около руската операция, заяви Песков.

"Сега трябва много, много внимателно да се отнасяме към всички съобщения: има много преиначена информация, много изопачена информация, много лъжлива информация", каза той.

За да се елиминира възможността при атаките да бъдат засегнати и цивилни обекти, въздушните удари са били разрешавани само след щателно проучване и потвърждаване на факта, че обектите са част от инфраструктурата на терористите, както и след определяне на точните им координати.

САЩ не искат да разменят данни за Сирия с Русия

Пентагона не планира размяна на разузнавателни данни, засягащи борбата с тероризма в Сирия, заяви ген. Робърт Ото, зам-началник щаба на...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com