САЩ считат израелската колонизация за нелегитимна

23771
САЩ считат израелската колонизация за нелегитимна
Снимка: Getty Images / Guliver

САЩ считат израелската колонизация на палестинските територии за "нелегитимна", заяви американският държавен секретар Джон Кери, предаде БГНЕС.

"Сега считаме и винаги сме считали, че заселническите селища са нелегитимни", заяви Кери след среща с палестинския президент Махмуд Абас във Витлеем, на Западния бряг.

Американският държавен секретар подчерта, че знанието страна на  палестинските ръководители и на САЩ за израелските заселнически проекти не означава одобрение. "Искам много ясно да кажа, че в никакъв момент палестинците не са склонили при възобновяването на преговорите да одобрят или да приемат колонизацията", каза още Кери.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви днес, че "палестинците продължават да създават изкуствени кризи", ден след съобщението на високопоставен палестински представител за прекратяване на разговорите заради "безпрецедентна заселническа офанзива".

"Спазваме точно условията на споразумението и разбирането, от което започнахме преговорите", увери Нетаняху в началото на тричасовата си среща с Кери в Йерусалим. Той имаше предвид приемането преди три месеца от Израел на палестинското изискване за поетапно освобождаване на 104 затворници и отхвърлянето на замразяването на колонизацията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия