Саудитска Арабия се хвали със стотици избити членове на "Ал Кайда"

754
Саудитска Арабия се хвали със стотици избити членове на "Ал Кайда"

Над 800 бойци от групировката "Ал Кайда" са били убити по време на атака срещу джихадистката групировка в южната част на Йемен. Това съобщи коалицията, водена от Саудитска Арабия, която действа в Йемен, предаде БГНЕС.

"Операцията завърши (...) със смъртта на над 800 членове на "Ал Кайда" и някои от техните командири, както и с бягството на други джихадисти от групировката", се посочва в съобщение на командването на коалицията, публикувано от официалната саудитска агенция SPA.

Нощ на тежки сражения в Йемен, примирието е пред колапс

Армия и бунтовници се сблъскаха на няколко фронта в Йемен, предава АП. За втори поред ден примирието, постигнато с посредничество на ОО...

Войната в Йемен трае вече почти година. В началото на 2016 година броят на жертвите там стигна 6000 души, като половината са цивилни граждани, по данни на ООН. Преди година хутите предприеха офанзива и завладяха големи области в Йемен. Те прогониха избраното правителство и президента Хади, които поискаха помощ от Саудитска Арабия. Хутите твърдят, че се борят срещу корумпираната система в Йемен, докато Саудитска Арабия ги смята за оръдия на Иран, с които той се опитва да разшири влиянието си в региона на Персийския залив.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com