X
 
 

Турция открива втора военна база в Катар

1451 0
Турция открива втора военна база в Катар
Снимка: iStock/Guliver
Турция завършва изграждането на втора военна база в Катар, емирството, разположено на брега на Персийския залив, Al Ahram, цитиран от ТАСС.

Откриването на новата база е тази есен. Предполага се, че емирът на Катар, шейх Тамим бин Хамад Ал Тани и турският президент Реджеп Ердоган ще вземат участие в церемонията по въвеждането на военното съоръжение в експлоатация.

Турция ще запази военната си база в Катар

Турция и Катар настояха, че Анкара ще запази своята военна база в емирството, отхвърляйки исканията на другите страни от Персийския з...

Новата база на Турция в емирството ще бъде разположена до съществуващата база в Катар, "Тарек бин Зияд" на юг от столицата Доха.

От октомври 2015 г. там са разположени части на турските сухопътни сили и ВВС. Турският контингент, разположен в "Тарек бен Зияд", според експерти, е около 3 хиляди военни.

Отбелязва се, че с въвеждането на новата база броят на турските войски в Катар "ще се увеличи значително".

През август миналата година, Турция обясни, че има спешна нужда от военноморска база в Източното Средиземноморие.

Източното Средиземноморие - въпрос за 82 милиона турци

Източното Средиземноморие е въпрос за 82 милиона турци. Това заяви енергийният министър на страната Фатих Дьонмез, като обяви, че Турци...

В края на миналата година, Турция съобщи и за изграждане на нова военноморска база на източното крайбрежие на Черно море.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално