Twitter ще съди Турция

3085
Twitter ще съди Турция
Снимка: Thinkstock

Социалната платформа Twitter е подала иск в съда в Анкара, в който иска анулирането на глоба, наложена върху нея от турските власти. Тя е била наредена заради това, че на страниците на сайта не бе премахнато съдържание, определяно от Турция за „терористична пропаганда“, пише Zaman.

Говорител на компанията Twitter съобщи, че компанията е предприела законови мерки относно глобата, но отказа да даде допълнителни детайли. При управлението на президента Ердоган Анкара предприе редица мерки срещу социалните медии. В миналото неколкократно бе блокиран достъпът до Twitter в страната. Често бе искано мрежата да премахва определено съдържание от страниците си.

"Ислямска държава" атакува турските военни в Северен Ирак

Турски сили са убили 18 бойци на „Ислямска държава“ когато джихадисти са се опитали да проникнат в тренировъчен център в ре...

Глобата в размер на 150 хиляди турски лири (90 хил. лева) бе първата, наложена от държавния регулатор срещу социалната платформа. В своя иск Twitter настоява, че глобата е неправомерна и затова трябва да се анулира.

Въпросното съдържание, което Турция иска да бъде премахнато, е свързано с дейността на Кюрдската работническа партия, която в се смята за терористична организация в страната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com